Hovsa: Fly fra British Airways skulle til Tyskland - endte i Edinburgh

Piloterne fløj den forkerte rute - blev først klar over det, da passagererne undrede sig efter landingen

Foto: Anna Zvereva

Foto: Anna Zvereva

LONDON:For passagererne om bord på et British Airways fly fra London til Düsseldorf i Tyskland var alting normalt. Lige indtil flyet landede, og kaptajnen glad kunne give beskeden "velkommen til Edinburgh". Som unægteligt ligger et stykke fra Düsseldorf.

Det skriver BBC.

Fejlen skyldtes, at der var blevet videregivet en forkert flyplan til piloterne, der derfor uforvarende fløj til den forkerte destination - og først opdagede fejlen, da passagerne undrede sig over, hvorfor de var endt i Skotland i stedet for Tyskland. Skotlands fortræffeligheder ufortalt.

Da fejlen var gået op for besætningen, fik British Airways hurtigt sendt flyet videre til Düsseldorf, så passagerne nåede frem til deres oprindelige destination - omend en kende forsinket.

Helt præcist hvordan den forkerte plan er endt hos piloterne er endnu ikke opklaret, men en rimelig forklaring er ifølge British Airways, at flyet dagen inden havde fløjet turen London/Edinburgh og tilbage igen. Så måske har piloterne slet og ret set den gamle flyplan, der har været efterladt i flyet og dets computer, og fløjet den uden at tænke nærmere over det.

British Airways understreger, at flysikkerheden ikke på noget tidspunkt har været i fare - flyet fløj "bare" den forkerte rute.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.