Hun overtager driften af Kulturhuset i Blokhus

John Andersen har overladt den daglige drift af Kulturhuset til Rikke Ejsenhardt Muus, der i forvejen driver Klitrosen Hotel og Restaurant i Slettestrand

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SLETTESTRAND/HUNE:Der krævede ikke de store overvejelser for Rikke Ejsenhardt Muus at sige ja tak til at overtage forpagtningen af Kulturhuset Blokhus.

Den nuværende ejer John Andersen ønskede - af tidsmæssige årsager - at trække sig ud af driften af restauranten og henvendte sig derfor til Rikke Ejsenhardt Muus for at høre, om hun kunne være interesseret.

- Da jeg begyndte at investere i ejendomme i Blokhus, var tanken ikke, at jeg skulle drive restauranter, for jeg var på vej på efterløn. Men jeg endte med at købe Klitgården, Rasmus Klump og Alanya, renovere dem og omdanne dem til henholdsvis Blokhus Fiskerestaurant, Kunstcafeen og Highway 66 Barbeque og forpagte dem ud. Efterfølgende blev det til køb af den gamle friskole i Hune, som blev omdannet til selskabslokaler med skulpturpark, siger John Andersen og tilføjer, at det hele tiden har været planen at forpagte Kulturhuset ud.

- Derfor er jeg glad for, at det er lykkes mig at finde en dygtig restauratør i Rikke. Nu kan jeg hellige tiden til skulpturparken og ejendomsudvikling, siger han.

Og der var da heller ingen tvivl hos Rikke Ejsenhardt Muus og gemalen Mads Muus, da parret i efteråret besøgte stedet.

I lære hos John

- Vi ser mange muligheder i området, der er i rivende udvikling. Desuden tiltaler hele eventdelen mig, og jeg glæder mig til at tage del i den opgave og har allerede deltaget i flere møder med de forskellige aktører i området, siger den 39-årige kvinde, der overtog forpagtningen 1. januar.

I den første måned er hun, med egne ord, i lære hos John Andersen.

- I første omgang stikker jeg lige fingeren i jorden for at se, hvordan hele huset fungerer og herefter vil jeg ikke afvise, at der kommer til at ske nogle ændringer. Blandt andet har jeg allerede nu en ide om at indføre take-away sushi, siger hun.

I forvejen driver Rikke Ejsenhardt Muus Klitrosen Hotel og Restaurant, hvor der, afhængig af sæsonen, er en medarbejderstab på omkring 20-35 medarbejdere. Sammen med personalet på Kulturhuset får hun nu fremover ansvaret for omkring 55 medarbejdere. Og der bliver nok at se til, erkender Rikke Ejsenhardt Muus.

- Jeg kommer sandsynligvis til at bruge mindre tid på de praktiske opgaver men mere tid på strategiske opgaver. Heldigvis har jeg et godt personale begge steder og en rigtig dygtig souschef på Klitrosen, som kommer til at tage en del af de opgaver, jeg har i dag, fortæller Rikke Ejsenhardt, der forestiller sig, at der vil være flere fordele at hente ved at drive de to steder.

- Der er tale om to forskellige koncepter - eksempelvis satser vi meget på, at Klitrosen skal være et bryllups-sted, og her har vi a la carte. Kulturhuset er derimod bygget op omkring events og selskabslokaler, vi har Spillestedet og en lang række arrangementer, siger Rikke Ejsenhardt Muus, der har store forventninger til den skulpturpark, der i øjeblikket er kraftig forandring og fornyelse ved Kulturhuset og som efter planen åbner Pinselørdag.

Vægmaleri af Blokhus

- Vi forventer, at der kommer et sted mellem 70-100.000 gæster for at se den nye skulpturpark, og her er det min opgave at sørge for, at de får en god oplevelse og noget godt at spise i Kulturhuset.

I øjeblikket er der ved at blive indrettet et ekstra selskabslokale i det lokale, hvor der tidligere var der Rock & Roll Museum. Og her har Rikke Ejsenhardt Muus allerede fået sat sit aftryk, idet hun har fået realiseret ideen om et stort vægmaleri - malet af kunstner Kiss Jønsson.

- Det er et maleri, som forestiller stranden og skoven ved Blokhus, og det kommer til at fylde alle fire vægge og bliver helt unikt, fortæller hun begejstret.

Fakta

Rikke Ejsenhardt Muus er 39 år og er oprindeligt fra Hjørring.

Hun er uddannet cand. mag i kultur, kommunikation og globalisering.

Hun er gift med Mads Muus og sammen har de fire sammenbragte børn i alderen seks til ti år.

Parret bor i Tandrup i nærheden af Trekroner.

Rikkes bror er i øvrigt Thomas Ejsenhardt Larsen, der er chefkok på Klitrosen.

Hotel Klitrosen kan i år fejre 100 års jubilæum.

I oktober sidste år valgte man at dele Klitrosen Hotel og Restaurant op i to, således at Rikke Ejsenhardt Muus står for driften, mens bygningerne blev overtaget af Kim Madsen fra Aarhus.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.