Hunde på charmetur

Hundeloven udøver urimelig forskelsbehandling på racer, lyder det fra foreningen Fair Dog

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:En hund er ikke bare en hund.

Det har revisionen af hundeloven lavet om på, så nu er 13 bestemte racer forbudt, og 12 andre er på en observationsliste. Det er en urimelig forskelsbehandling, som bør ophæves.

Sådan lyder budskabet fra foreningen Fair Dog, som søndag stod bag en særlig juletur for hunde igennem Aalborgs midtby.

Mange klap og søde ord

Cirka 50 ejere af bull-hunde, hvoraf de fleste endnu er helt lovlige, gik rundt i byen for at vise de firbenede venner frem. For hundene er både søde, rare, rolige og er fortrinlige som familiedyr, mener ejerne.

Det handler ikke om racen, men om ejerens evne til at tage vare på sin hund, lyder argumentet.

Budskabet blev modtaget positivt, og der var mange klap og søde ord fra de julehandlende, og der faldt også lidt penge til at støtte Fair Dogs sag.

Sag mod kommunen

Foreningen arbejder lige nu på at få ophævet Aalborg Kommunes forbud mod at lufte hund i de kommunale hundeskove, hvis hunden står på forbudslisten.

- Når hundene har mundkurv på, er der ikke noget i loven, som bør forhindre, at de hunde har samme mulighed for udfoldelse som andre racer, siger Charlotte Andersson, formand for foreningen Fair Dog.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.