Hune Naturbørnehave skal flytte

Udlejer vil benytte området til andre formål, så i løbet af to-tre år skal børnehaven flytte adresse

Hune Naturbørnehave blev indviet i 2011. Nu skal den flytte igen. Arkivfoto: Martin Damgård

Hune Naturbørnehave blev indviet i 2011. Nu skal den flytte igen. Arkivfoto: Martin Damgård

HUNE:Byens eneste børnehave holder til ved siden af Kulturhus Blokhus i den gamle inspektørbolig fra den hedengangne Hune Friskole, der gik konkurs for fire år siden. Ejendomsudvikler John Andersen overtog den gamle skole og området omkring, som i dag er blevet til Kulturhuset Blokhus, der blandt andet afholder sandskulpturfestival på pladsen ved siden af.

John Andersen har planer om at ændre på kulturhuset. Derfor skal han bruge børnehavens lokaler. Den har derfor fået et såkaldt forvarsel på, at den skal have rømmet lokalerne i løbet af de næste to-tre år.

- Jeg vil kun børnehaven det godt. Det er vigtigt at vi bevare den i området, derfor har jeg varslet dem i god tid om mine planer, siger John Andersen.

For børnehaven er det ingen katastrofe. Flytteplanerne ligger allerede klar i skuffen.

- Allerede da kulturhuset blev bygget var vi på vej ud, vi vil gerne have nogle bedre lokaler. Derfor har vi i nogle år sparet op til at finde en anden løsning, siger leder af børnehaven, Søren Kjelds.

Han oplyser, at børnehaven er gældfri og har omkring en halv millioner kroner på kistebunden. De penge vil eventuelt kunne bruges til at købe en pavillon, som kunne stilles op på en anden grund eller til at købe en passende bygning, der kan istandsættes.

- Vi vil helst ligge i nærheden af skoven. Men vi ved endnu ikke, om vi skal købe eller leje noget. Indtil videre har vi nedsat et flytteudvalg, siger Søren Kjelds.

Han er glad for, at John Andersen har givet et så langt varsel, så der er lang tid til at overveje nye muligheder. Børnehavelederen oplyser, at børnetallene ser fornuftige ud de næste år. Der er pt. 28 børn i institutionen, som er fuldt belagt frem til 2019.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.