Hurtigt net er lige så vigtigt som en 3. fjordforbindelse

Erhvervslivet vil have fiber - men det kniber i Nordjylland

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Det kniber gevaldigt med de hurtige forbindelser i store dele af Nordjylland.

Det fortalte Michael Jensen, leder af Center for Netværksplanlægning på Aalborg Universitet, om på en konference i Aalborg tirsdag.

Konferencen blev holdt af BrainsBusiness, Erhvervsnetværk 9229, Bredbånd Nord samt HEF Fibernet, og den satte især fokus på erhvervslivets behov for de meget hurtige internetforbindelser, som det kniber med i Nordjylland.

Michael Jensen mindede om, at det faktisk er fra lørdag, 1. december, at det bliver obligatorisk for borgerne at betjene sig selv via nettet over for det offentlige:

- Det betyder altså, at vi skal til at køre på nogle digitale veje, som ikke i alle tilfælde er klar til det, sagde Michael Jensen og slog fast, at it-infrastruktur er lige så vigtig som vandforsyning, elforsyning og veje.

Det var Thomas Kastrup-Larsen, rådmand i Aalborg Kommune, enig i:

- Faktisk vil jeg mene, at en stor båndbredde er lige så vigtig for erhvervslivet som en tredje Limfjordsforbindelse. Den sidstnævnte fylder bare meget mere i debatten, sagde Thomas Kastrup-Larsen.

Et af de firmaer, som ville være ilde stedt uden et hurtigt internet, er Fårup Sommerland:

- Vi kunne ganske simpelt ikke få tingene til at hænge sammen, hvis vi ikke havde en meget hurtig internetforbindelse, og det ville også stække vores muligheder for udvikling ganske alvorligt, fortalte parkchef Niels Jørgen Jensen fra sommerlandet på konferencen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden