Hurup Hallerne vil være et kraftcenter

Bestyrelsen i Hurup Hallerne vil gerne udvide med en bygning, der skal anvendes til fitness-center - men det kræver kommunal velvilje

Sydthy Arkitekter har tænkt ny indgangsportal og fitnessfløj sammen.

Sydthy Arkitekter har tænkt ny indgangsportal og fitnessfløj sammen.

HURUP:Hurup Hallernes bestyrelse har i nogen tid arbejdet på at få den trange adgangsvej til hallens omklædnings- og cafeteriaområde forbedret.

Det har nu udmøntet sig i et konkret forslag, der ikke bare moderniserer selve hallens adgang, men også indbefatter opførelsen af et fitnesscenter.
- Vi har fået en forespørgsel fra Dit Center, der har ytret et ønske om at flytte sine aktiviteter op i, eller nær hallen, fortæller Hurup Hallernes formand, Poul B. Jørgensen.
Men denne investering, der anslås at løbe op i ca. ni mio. kroner, kræver velvilje fra kommunens side.
Derfor har bestyrelsen netop henvendt sig til borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V), hvor man har skitseret et løsningsforslag.
Problemet er nemlig, at hallerne stadig tynges af gælden fra opførelsen af hal B i 1989. Hal B blev finansieret uden en eneste kommunal krone fra den daværende Sydthy Kommune, idet den selvejende institution i sin tid fik lov til at optage et 30-årigt indexlån på godt 6,5 mio. kroner. Noget, der har vist sig at være meget kostbart gennem årene. Ydelserne er fortsat på ca. 635.000 kroner om året indtil lånet er afbetalt. Hidtil har hallerne skuldret knap 13,5 mio. kroner, og restgælden er fortsat knap 3,5 mio. kroner.

Tre modeller

Hallens bestyrelse forestiller sig derfor tre løsningsmodeller, der kræver kommunens velvilje.

- Kommunen indfrier indexlånet
- Kommunen refunderer renter og afdrag på indexlånet i restløbetiden, eller:
- Kommunen bevilger et rente- og afdragsfrit lån til nybyggeriet frem til 1. januar 2021.

Dit Center er klar

For fitnesskæden Dit Center, der blandt andet har afdelinger i Hørdum og Bedsted, ville placeringen ved hallen være optimalt.
- På nær i Hurup, hvor vi ligger i Grønnegade, ligger alle vore centre i eller ved idrætshaller. Og med en placering ved Hurup Hallerne vil vi kunne opnå en synergieffekt, siger lederen af Dit Center i Hurup, Thomas Clarup.
Siden Dit Center blev etableret i Hurup i 2008, har man oplevet vækst.
Thomas Clarup vil ikke oplyse det konkrete medlemstal, men det ligger langt over 500, siger han.
- Vi har netop ansat en elev og skabt en ny arbejdsplads, siger han.
Han kan se flere fordele ved en flytning til Hurup Hallerne.
- Forældre kan styrketræne, mens ungerne er til idræt i hallerne. Desuden vil vi også få en mulighed for at styrke turismen, da vores kunder i givet fald får adgang til hallens cafeteria. Vores afdeling i Ulfborg har et glimrende samarbejde med et lokalt udlejningsbureau. Desuden er vi en af de få virksomheder, der uddanner instruktører. Vores kursister vil i givet fald have glæde af at kunne bruge Hurup Hallernes værelsesfløj, siger Thomas Klarup.

- Ikke meget taler imod

Hallernes næstformand, Erik Nielsen, koger således argumenterne sammen i én sætning:

- Der er ikke meget, der taler imod.
Og Poul B. Jørgensen tilføjer:
- Her har vi en enestående mulighed for at skabe et kraftcenter i den sydlige del af kommunen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.