Boddum

Hvad er dette for et landbrugsredskab?

Under forårspløjningen fandt frugtavler Karsten Klitø Fritzner med gruberen et jernredskab, som han ikke kan få nogen til at identificere

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den er nittet sammen, ikke svejset, i profiljern.

BODDUM:Frugtavler Karsten Klitø Fritzner og hans kone Grethe købte ejendommen ved Gravenhøjvej på det yderste Boddum i 1969, og han har gennem årene pløjet på stedet mange gange. Men aldrig så dybt, som da han i foråret skulle plante kirsebærtræer. For at få rødderne væk fra tidligere frugttræer, brugte han en enradet gruber bag på traktoren for at komme ca. 60 centimeter ned i jorden, og pludselig ”fandt” gruberen noget:

- Nu fik jeg den jo bøjet, så man skal forestille sig, at den rettes ud. Jeg har spurgt alle de ældre landmænd på egnen, jeg kender, og ingen af dem har kunnet sige noget om det, fortæller Karsten Klitø Fritzner og tilføjer:

- Så hvad er dette for et landbrugsredskab?

En del af, er det jo nok nærmest.

Tingesten blev fundet ned i slugten nord for landbrugsejendommen, hvor der engang løb en regnbæk.

Så to gæt kan være, at redskabet blev brugt i 1890’erne da hedejorden blev opdyrket, og ejendommen blev anlagt, eller at redskabet stammer fra dengang efter Anden Verdenskrig, hvor ejendommens daværende ejer og hans nabo blev enige om at rørlægge bækken, så de nemmere kunne køre fra den ene mark til den anden på hver side af bækken.

Redskabet eller redskabsdelen er fremstillet i profiljern og nittet, ikke svejset, sammen.

Læsere, som måtte kende til, hvad redskabet eller redskabsdelen har været anvendt til, er velkommen til at kontakte avisen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst