Hval har været død noget tid

Tusindvis af mennesker på ”hval-fart” i Blokhus. Opdateret 14.30 med billeder

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BLOKHUS:- Vi er da gode til at arrangere noget for børnene her i vinterferien, bemærker strandfoged Keld Sørensen, Blokhus.

Tusindvis af mennesker er strømmet til Blokhus Strand efter at det er kommet frem, at en død hval er skyllet i land.

- Da jeg kom herud, efter at politiet ringede i formiddags, var her fire-fem biler. Nu er der hundredvis. Det er lidt af et tilløbsstykke, siger Keld Sørensen.

Den døde hval lå et lille stykke ude i vandet, men er nu blevet trukket op på stranden af et entreprenørfirma.

- Vi troede først det var en kaskelothval, men det er en finhval, som er mere slank i det. Den ser ud til at have været død i et stykke tid, for bugen er ret løs i det, fortæller Keld Sørensen.

Hvalen blev opdaget af en forbipasserende tidligere på dagen, og strandfogden formoder, den er drevet i land i morges.

- Jeg kørte forbi i aftes ved 18-tiden, og da var der ikke noget at bemærke, forklarer han.

Keld Sørensen har været strandfoged i Blokhus siden 1997.

- Det er første gang i min tid som strandfoged, at der driver en hval i land i Jammerbugten, så det er en sjælden begivenhed. Det er meget spændende, mener han.

Hvalen, der er cirka 15 meter lang, er nu afspærret med politistrimler, så folk kan se, at det døde dyr må beses, men ikke berøres.

- Nu er aftalen med Skov- og Naturstyrelsen, at de destruerer den på en eller anden måde. Jeg går ud fra, at de vil have den væk hurtigst muligt, inden den begynder at rådne og lugte.

Opdateres

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.