Hvem har den største ...?

Nordsøen Oceanarium og Den Blå Planet i vandkamp.

I selve tanken har Oceanariet i Hirtshals mere vand, end den Blå Planet på Amager kan præstere i sin tank, påpeger direktøren i Hirtshals, Karl Henrik Laursen. Men kigger man på den samlede mængde vand - og udstillingsarealet - så kommer Hirtshals dog til kort.Arkivfoto: Carl Th. Poulsen <i>Carl Th. Poulsen</i>

I selve tanken har Oceanariet i Hirtshals mere vand, end den Blå Planet på Amager kan præstere i sin tank, påpeger direktøren i Hirtshals, Karl Henrik Laursen. Men kigger man på den samlede mængde vand - og udstillingsarealet - så kommer Hirtshals dog til kort.Arkivfoto: Carl Th. Poulsen Carl Th. Poulsen

HIRTSHALS/AMAGER:Nordsøen Oceanarium og dets direktør Karl Henrik Laursen medvirkede torsdag aften i DR2’s program Detektor, der fakta-tjekker forskellige udsagn.

Hirtshals-attraktionen var ikke med, fordi man selv havde taget munden for fuld - men det havde ledelsen i Den Blå Planet måske gjort. Den Blå Planet er Danmarks nye akvarium på Amager - og her reklamerer man med, at man er Nordeuropas største akvarium.

Men kigger man på selve akvarietanken, så kan den Blå Planet ”kun” fremvise en beholder, der rummer 4,1 millioner liter vand, mens tanken i Hirtshals indeholder 4,5 millioner liter.

Kigger man derimod på Nordsøen Oceanarium og Den Blå Planet som helhed, så boltrer den nye attraktion på Amager sig i alt i syv millioner liter vand - omkring en million mere end kollegerne i Hirtshals kan prale af.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.