Forskning

Hvem vil ha’ 575 milliarder kroner?

400 nordjyske firmaer har meldt sig i jagten på penge fra verdens største støtteprogram

Blandt de nordjyske virksomheder, der fik penge via EU’s forrige innovationsprogram, er Mekoprint i Støvring, der fik støtte til at udvikle solceller i plast. Arkivfoto

Blandt de nordjyske virksomheder, der fik penge via EU’s forrige innovationsprogram, er Mekoprint i Støvring, der fik støtte til at udvikle solceller i plast. Arkivfoto

AALBORG:Ikke færre end 400 virksomheder har tilmeldt sig konferencen om Horizon 2020, der holdes onsdag i Aalborg. Dermed er konferencen totalt udsolgt, men det er også store penge, det handler om:

EU har afsat ikke færre end 575 milliarder kroner til Horizon 2020, et forsknings- og innovationsprogram, som løber de næste seks år.

Programmet er det 8. i rækken, men det hidtil klart største - faktisk verdens største af slagsen. Til sammenligning havde det 7. program et budget på 380 milliarder kroner.

Mange nordjyske virksomheder har en god mulighed for at få del i milliarderne. Blandt de områder, som programmet især sigter på at støtte, er eksempelvis udvikling af nye teknologier inden for vedvarende energi - et felt, hvor adskillige nordjyske virksomheder er med helt fremme internationalt.

Et af målene med Horizon 2020 er at styrke samarbejde mellem forskere og virksomheder. Her står aktiviteterne omkring Aalborg Universitet stærkt.

Den danske regering har som mål at hente 2,5 procent af midlerne i programmet hjem til danske virksomheder - svarende til godt 14 milliarder kroner. Regeringen forventer, at omkring 3500 danske forskningsinstitutioner og virksomheder deltager i Horizon 2020. Ved sidste rammeprogram blev hver fjerde danske ansøgning imødekommet.

EU’s overordnede mål med Horizon 2020 er at styrke EU som videnssamfund og EU’s konkurrenceevne.

Blandt deltagerne på onsdagens konference i Aalborg er Britta Thomsen, der som socialdemokratisk medlem af Europarlamentets udvalgt for Industri, it og forskning har været med til at forhandle Horizon 2020.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst