Hvem vil låne denne mand penge?

Iværksætter har virksomhed, potentiale og ideer men savner opbakning

Poul Bak Pedersens hus kostede mere i 2006, end han kan sælge det for nu. Derfor er han teknisk insolvent og kan ikke låne penge i banken til sin virksomhed. Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Poul Bak Pedersens hus kostede mere i 2006, end han kan sælge det for nu. Derfor er han teknisk insolvent og kan ikke låne penge i banken til sin virksomhed. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

THISTED:Poul Bak Pedersen er direktør i sit eget firma, Apps4all. Fra virksomheden i Thisted laver han mobile apps til små og mellemstore virksomheder, og det går ganske godt, fortæller han.

- Vi har stigende tilgang af ordrer måned for måned, og i årets første halvanden måned havde vi en omsætning på små 150.000 kroner, fortæller direktøren.

Drømmen er at ansætte nogle sælgere og så slå igennem på det nordiske marked. Gerne så hurtigt som muligt, for det er et marked i vækst.

Men planen kræver kapital, og den er svær at låne, har Poul Bak Pedersen erfaret. Det hus, han købte i 2006, er nemlig faldet så meget i værdi, at Poul Bak Pedersen nu er teknisk insolvent.

- Ingen af de to lokale banker, vi har været i dialog med, har interesseret sig for virksomheden, potentialet og idéen. De har udelukkende kigget på vores privatøkonomiske situation.

Det er heller ikke lykkedes at finde investorer i Thy, men til gengæld i Østjylland. Desværre med det aber dabei, at deres investeringer skal være med til at udvikle lokalområdet. Poul Bak Pedersen har ikke lyst til at flytte, men gør det alligevel, hvis det er nødvendigt.

- Vi har investeret så meget i virksomheden og tror på, at det er vejen frem. Så vi gør det, der skal til, fastslår han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.