Hver fjerde er blevet ignoreret af sin læge

Mange patienter er ikke blevet behandlet eller taget alvorligt, mener de

Mange patienter føler, at lægen ikke tager dem alvorligt. Arkivfoto <i>Scanpix Danmark</i>

Mange patienter føler, at lægen ikke tager dem alvorligt. Arkivfoto Scanpix Danmark

DANMARK:Et lægebesøg skulle gerne ende med, at patienten får det bedre, men sådan går det desværre langtfra i alle tilfælde, viser nye tal.

Hver fjerde dansker har oplevet, at en lidelse er blevet værre efter et forgæves lægebesøg, og næsten hver tredje siger, at deres læge har undladt at tage en henvendelse alvorligt.

Det viser en meningsmåling, YouGov har foretaget for metroxpress.

Patientforening er bekymret

Tallene bekymrer Danske Patienter:

- Det vidner om, at patienterne ikke er gået trygge ud ad døren, og man ved, at hvis man går for lang tid med en sygdom, forværres den. Det er en mulighed, at man ikke kan blive rask, hvis man ikke bliver taget alvorligt, eller lægen ignorerer en tilstand, og i værste fald kan nogle patienter dø af det her, siger Annette Wandel, chef for kvalitet og politik.

Bedre kommunikation

Hos de praktiserende lægers brancheforening PLO oplever man en generel tilfredshed blandt patienterne, men der skal løbende være fokus på forbedringer:

- Jeg vælger at fokusere på, at to tredjedele har haft gode oplevelser med deres praktiserende læge, siger næstformand Anna Mette Nathan, der dog understreger, at PLO har fået lavet undersøgelser, der er mere positive.

- En gang imellem går det ikke godt til en konsultation, og vi skal hele tiden prøve at forbedre kommunikationen mellem patienten og lægen, siger Anna Mette Nathan til metroxpress.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.