Hver tredje er klar til at snyde tjeneren

Restauratører raser over dårlig moral og tyveri

Hver tredje er klar til at snyde tjeneren. Arkivfoto

Hver tredje er klar til at snyde tjeneren. Arkivfoto

DANMARK:Efter en middag med alt, hvad der hører sig til, dukker regningen op. Tjeneren har glemt at skrive to kopper kaffe på sedlen. I den situation vil en stor del af danskerne tie stille og tænke ”går den, så går den”.

Det viser en ny undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Alm. Brand, skriver metroxpress.

Her svarer 35 procent af danskerne, at det er i orden at undlade at gøre tjeneren opmærksom på en vare, der ikke er slået ind på regningen.

Folk er egoister

Stiller man samme spørgsmål til danskere mellem 18 og 29 år, mener kun 21 procent, at det er forkert. To restauratører, som metroxpress har talt med, kalder det for dårlig moral.

- Det er et vidne på den egocentrering, som er blevet mere udbredt i samfundet. Det koster mig mange penge, når der for eksempel bliver glemt en flaske vin. Jeg kan miste op til 10.000 kroner om måneden på det, siger Thomas Gaarde Olesen, der ejer restauranten Maven i København.

Han forklarer, at der er enormt mange ting at holde styr på for en tjener, og derfor kan der ofte opstå fejl.

- Det er ikke ligesom at købe en vaskemaskine, hvor der er en enkelt transaktion. På et bord kan der måske være 30 ting, som gæsterne skal have.

- Det er tyveri

Steffan Trie, der er indehaver af Café Ziggy Sidewalk i Aarhus, kalder det for ”tyveri”.

- Hvis det er den omvendte vej, så skal folk nok gøre os opmærksomme på, at de er blevet taget ved næsen. Men det er yderst sjældent, at de siger til det os, hvis de har fået en gratis sodavand, siger Steffan Trie til metroxpress.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.