Hvilken skitse skal vælges?

Skagen Museum skal udvide for 70 millioner kr., og der er fire forslag at vælge imellem

Skagen Museum skal udvides, og der er borgermøde 31. januar, hvor fire skitseforslag bliver præsenteret af direktør for Skagen Museum Lisette Vind Ebbesen.

Skagen Museum skal udvides, og der er borgermøde 31. januar, hvor fire skitseforslag bliver præsenteret af direktør for Skagen Museum Lisette Vind Ebbesen.

Skagen Museum skal udvide og renovere for 70 millioner kroner, og i den forbindelse er museet klar med fire skitseforslag, som netop er sendt i foroffentlighedsfase af plan- og miljøudvalget i Frederikshavn Kommune. Fasen kickstartes med et borgermøde på Kulturhuset Kappelborg i Skagen 31. januar, hvor museet vil præsentere de fire forslag. - Skagens Museum er en vigtig del af byens ånd og historie, og en institution som vi i mere end hundrede år har været glade og stolte over. Sådan skal det også gerne være fremover, siger Lisette Vind Ebbesen, der er direktør for Skagen Museum. Forslag blev skrottet Det oprindelige forslag om en udvidelse blev skrottet af Frederikshavn Kommune, som mente, at tilbygningen var for stor og kompakt, og derfor er der nu udarbejdet fire nye skitser. Baggrunden for renoveringen og udvidelsen er, at museet mangler plads, ligesom sikkerheden for opbevaring af uerstattelige kunstværker ikke er optimal. - Vi ser frem til at præsentere Skagens borgere for de fire skitseforslag, der er udarbejdet i samarbejde med arkitektfirmaet Friis og Moltke," siger Lisette Vind Ebbesen, som erkender, at hun selv har en favorit blandt de fire forslag, uden at hun vil afsløre hvilken - endnu. Skagens Museums renoverings- og udvidelsesplaner har været på tegnebrættet, siden museet i 2009 blev kvalitetsvurderet af Kulturarvsstyrelsen og blev pålagt at gøre noget ved de alt for utidssvarende og trange magasin- og udstillingsforhold. Gennemgribende renovering Samtidig trænger den gamle bygning til en gennemgribende renovering, idet gulve, vinduer, vægge og tekniske installationer er godt og grundigt slidte. - Samlingen er vokset, og kravene til de bevarings- og klimamæssige forhold opgraderes konstant. I den proces kan bygningerne ikke længere følge med, så det er en del af landets kulturarv, der reelt er på spil, siger Lisette Vind Ebbesen. Skagens Museum er landets sjette største kunstmuseum med 30 ansatte og som årligt tiltrækker 100.000-150.000 gæster. Klik her for at se de fire skitseforslag

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.