Hvor tit børster du tænder?

Det halter gevaldigt med tandhygiejnen i Danmark

Mange af os er ikke flittige nok med tandbørsten. Foto: Iris/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Mange af os er ikke flittige nok med tandbørsten. Foto: Iris/Scanpix Scanpix Denmark

SUNDHED:Selvom de fleste af os kender historien om Karius og Baktus, og ved, at vi skal børste tænder to gange dagligt, svinger hver femte dansker alligevel kun tandbørsten en gang om dagen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Zendium.

Hver anden dansker bruger tandtråd og tandstikker til at rense mellemrummet mellem tænderne for sukker og skadelige belægninger.

- Det er ganske alvorligt, at så mange danskere ikke passer tandbørstningen – og en markant kontrast i forhold til, hvor mange der gerne vil undgå huller. For at undgå plak, der giver karies, er det vigtigt, at man børster tænder både morgen og aften, fortæller Lene Heilskov, klinisk konsulent for Zendium.

Vil have pæne tænder

Selv om mange af os ikke gør, som fagfolkene anbefaler, går to ud af tre danskere (76 procent) meget op i ikke at få huller i tænderne, mens flere end hver anden dansker gerne vil have sunde og velplejede tænder (68 procent).

Især de unge danskere (18-25 år) går højt op i, at deres tænder ikke er skæve (63 procent), og at deres tænder er hvide (74 procent).

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden