Flauenskjold

Hyggen breder sig på markedet

Trofaste gæster synes markedet i Flauenskjold emmer af hygge

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anna Metha Sørensen (til venstre) og Birthe Jensen har tid til en snak med borgmester Mikael Klitgaard mellem de gule ærter. Foto: Kim Dahl Hansen

FLAUENSKJOLD:- Det er en god tradition. Så får vi da gule ærter denne ene gang om året. Det er en gruppe pensionister fra Flauenskjold enige om.

Der er rift om de hjemmelavede gule ærter, som Conny Thomsen laver helt fra bunden. 55 liter er det blevet til, så der må flere store gryder i brug.

Det er pensionistforeningen i Flauenskjold, der har hjemsted på Jyske Ås Vandrerhjem, der står bag denne del af markedet.

- Ideen opstod for mange år siden på plejehjemmet, men den er fortsat efter at plejehjemmet er lukket, fortæller Grethe Birch, der er formand for pensionistforeningen.

De ældre mødes en gang om ugen på Jyske Ås Vandrerhjem, hvor de dyrker en masse aktiviteter.

- Når man er alene, laver man ikke lige gule ærter, fortæller Anna Metha Sørensen, der bemærker, at de gule ærter er helt i top.

- Der er alt det nødvendige tilbehør, og en snaps hører også til.

Kræmmerne er også på plads. Trofaste er Ulla og Henning Vester fra Mors, der sælger garn.

- Vi kører fra marked til marked, fortæller Ulla og Henning Vester, der bor i deres autocamper det meste af sommeren.

Næste weekend gælder det Hjallerup Marked, og de gæster også Sindal Marked, hvor de næste år kan fejre 25-års jubilæum.

- Det begyndte med, at vi solgte tøj. Det gør vi stadig, men garnet vinder stadig mere indpas, fortæller Ulla Vester, der har strikket alle dage.

De har fået ny garnleverandør, nemlig Mayflowers i Brønderslev, og de er glade for skiftet, idet de har fået et bredere udvalg.

Parret drev i 20 år slagterforretning i København, men stoppede, for derefter at flytte til Mors, hvor Henning Vester er fra. De valgte at sælge garn på markeder.

- Vi elsker at komme ud for at snakke med folk, siger Ulla Vester.

I går blev der også budt på strip-show i teltet ved Miss Nille. Markedet fortsætter til og med søndag, hvor der er optog gennem byen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.