Hyrede en advokat: Skal alligevel ikke rømme sommerhuse

Statsforvaltningen har ophævet Hjørring Kommunes rømningspåbud til to sommerhusejere i Lønstrup

Det er tre sommerhusejere her - ved skrænten mellem Rubjerg Knude og Lønstrup by - der nu får lov til at vende tilbage til deres sommerhuse. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix <i>Ritzau Scanpix</i>

Det er tre sommerhusejere her - ved skrænten mellem Rubjerg Knude og Lønstrup by - der nu får lov til at vende tilbage til deres sommerhuse. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

LØNSTRUP:Hjørring Kommunes sagsbehandling var mangelfuld, og derfor får to sommerhusejere i Lønstrup alligevel lov til at opholde sig i deres sommerhuse.

I januar fik i alt tre sommerhusejere et rømningspåbud af Hjørring Kommune. Kommunen mener, det er for farligt at opholde sig i sommerhusene, som risikerer at styrte i havet på grund af kysterosion.

Men to af sommerhusejerne var ikke enige og hyrede en advokat.

- Jeg mente ikke, at kommunen, med hjemmel i byggeloven, kunne forlange, at sommerhusene ikke måtte bruges. Der var jo ikke noget galt med husene - det var naturen, som var årsagen til nedstyrtningsfare. Kommunen havde haft en mand ude og kigge, men det mente jeg ikke var tilstrækkelig begrundelse, siger advokat Anders Stoltenberg.

På vegne af de to af sommerhusejerne klagede han til Statsforvaltningen, som netop har givet sommerhusejerne medhold.

I afgørelsen står der, at reglerne for at udstede et påbud ikke er overholdt. Dermed er påbuddet ophævet. Sommerhusejerne må igen bruge deres huse og udleje dem til turister.

Statsforvaltningen forholder sig ikke til, om det er farligt eller ej at opholde sig i sommerhusene - men om Hjørring Kommune har håndteret sagen korrekt.

Formanden for teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune, Søren Smalbro (V), er uforstående.

- Jeg synes, det er forkert, hvis der går juristeri i det, for det handler om personsikkerhed. Vi udsteder jo ikke et påbud for at genere, men for at beskytte ejeren og deres lejere. Prøv at forestille dig, at der pludseligt sker et skred, mens der er nogen i husene. Jeg forstår det ikke. Vi må kigge på sagen igen efter påske, siger Søren Smalbro (V).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.