I hver sin ende af kulturbananen

Sydthy Kunstforening holder sommerudstilling med seks kunstnere fra Møn

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HELTBORG:En cykelferie for fem år siden er baggrunden for, at seks kunstnere fra Møn fra lørdag og resten af sommeren viser nogle af deres værker på Heltborg Museum.

Det var Lone og Hans Henrik Hust fra Sønderhå, som i 2008 holdt ferie på Møn. De indkvarterede sig på et bed & breakfast, hvor forskellige Møn-kunstnere havde sørget for udsmykning af værelserne.

- Vi ville nok have set på kunst i alle tilfælde, men det inspirerede os til at tage rundt og besøge mange af de kunstnere, der bor på øen, fortæller Hans Henrik Hust, tidligere gymnasielærer fra Sønderhå.

Han er siden blevet medlem af bestyrelsen for Sydthy Kunstforening, hvor han plantede ideen om at præsentere nogle af kunstnerne fra Møn. Og i sidste weekend tog hele bestyrelsen med ægtefæller på tur til Møn for at se på kunst.

De fyldte så bagagerummene med værker af seks af kunstnerne.

- Det er altid meget spændende at besøge kunstnerne, og også se de landskaber, som er inspireret af, fortæller Poul Brandt, et andet af bestyrelsesmedlemmerne i kunstforeningen.

Og Thy og Møn har det til fælles, at de ligger i hver sin ende af det, som nogle har kaldt den rådne banan, men som Poul Brandt - med et citat af digteren Knud Sørensen - hellere vil kalde kulturbananen.

Efter åbningen lørdag kan udstillingen ses i Heltborg Museums åbningstid frem til 22. september.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.