I mørke og tåge: Tænd for lyset på bilen

Det er ikke alle biler, der selv tænder baglyset, når det er mørkt - og i tåge kan der sagtens være så lyst, at automatikken bliver snydt

NORDJYLLAND:Tænd nu for lyset på bilen, når det er mørkt og/eller tåget. Den kraftige opfordring kommer Nordjyllands Politi med ovenpå de sidste dages tætte tåge.

Problemet er, at de fleste nyere biler ikke tænder baglyset med kørelyset - og så folk rundt og kigger ud af forruden, ser masser af lys på vejen foran sig og tænker, at så er alting godt. Men det er det ikke nødvendigvis, og det fører til farlige situationer på vejene.

- Hele 69 procent af trafikanterne i Nordjylland har faktisk oplevet andre bilister, som ikke havde baglygterne tændt, mens det var mørkt eller tåget udenfor. Deraf har omkring 10 procent været ude for en kritisk situation, der kunne være forhindret, hvis den forankørende trafikant havde lys i baglygterne, skriver Nordjyllands Politi i opslaget på Facebook.

Nogle biler har en automatik, så bilen trods alt tænder baglyset, når det bliver mørkt - men den automatik kan godt blive snydt, når man kører i tåge eller tæt regnvejr. Da kan det sagtens være så lyst, at bilens sensor registrerer omgivelserne som lyse nok til ikke at tænde baglygterne, og så har man balladen. Fordi bilisterne stoler på, at automatikken klarer det hele.

Og det er ikke første gang, at politiet kommer med den opfordring, så måske er det en god idé lige at læse bilens instruktionsbog, så man ikke kører rundt og er ulykken, der venter på at ske, som Nordjyllands Politi formulerer det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden