I rally-bil til Mongoliet

Det handler om at gennemføre og om at samle penge til velgørenhed

Jonas Smed Sørensen, Mikkel Leth Gregersen, Ronni Hansen og Ole Jensen - de fire rallykørere har taget hinanden i ed på, at de ikke klipper håret eller barberer sig, før de kommer hjem. Foto: Ole Torp <i>Ole Torp</i>

Jonas Smed Sørensen, Mikkel Leth Gregersen, Ronni Hansen og Ole Jensen - de fire rallykørere har taget hinanden i ed på, at de ikke klipper håret eller barberer sig, før de kommer hjem. Foto: Ole Torp Ole Torp

TRY:- Det gælder ikke om at komme først, men om at gennemføre og samle så mange penge som muligt ind til velgørenhed.

De fire unge mænd, som sidder ved et bænke-bord-arrangement på græsplænen ved Try Efterskole, er rørende enige om, at det må være overskriften for deres vilde eventyr, som tog sin begyndelse klokken 03.00, hvor de startede fra Try i deres rally-bil. Efter 42 dage ankommer de ifølge planen til Ulaanbaatar i Mongoliet. Deres firmandshold har de givet navnet ”Kings Favourites”, og de vil kunne følges på hjemmesiden med samme navn samt de sociale medier facebook og twitter.

Fra Try kører de til Calais ved den franske nordkyst og videre til turens første mål, Bodiam Castle i East Sussex ved den engelske sydkyst. Her møder de andre hold, som i lighed med dem selv er med i Mongol Rally 2013 Charity Race.

Kører for velgørenhed

Ole Jensen hørte om løbet, og sidste år købte han billet - pris 10.000 kroner - og fik overtalt Ronni Hansen, Jonas Smed Sørensen og Mikkel Leth Gregersen. Alle de 900 deltagere er med til at støtte løbets officielle velgørenhed, Coolearth, som er en organisation, som kæmper for at bevare regnskoven blandt andet ved at opkøbe arealer af skoven. De fire nordjyder støtter ved siden af også Læger Uden Grænser. Alt overskuddet efter turen går til de to organisationer, og bilen bliver solgt ved en auktion i Mongoliet eller bliver skænket til en velgørende organisation.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden