Ikke et minut at spilde på familieferien

Danske børnefamilier prioriterer tiden sammen frem for at opleve fremmede kulturer, når de skal på ferie

Tiden skal bruges på at være sammen, når danske børnefamilier tager på ferie, og derfor er hotellerne og poolområderne blevet vigtigere end alt andet på en charterferie. Foto: Iris/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Tiden skal bruges på at være sammen, når danske børnefamilier tager på ferie, og derfor er hotellerne og poolområderne blevet vigtigere end alt andet på en charterferie. Foto: Iris/Scanpix Scanpix Denmark

- Børnefamilier oplever at have markant mindre tid til familien i hverdagen. Det gør feriedagene endnu vigtigere, fordi det er her, vi rigtig skal være sammen med børnene. Det stiller så også høje krav til os rejsearrangører, fordi der jo ikke må gå et minut til spilde, siger Nikolai Johnsen, pressechef i Star Tour.

Mindre kultur, mere samvær

Ifølge Star Tours undersøgelse er det største trækplaster for ferien ikke kun at opleve varmere himmelstrøg, men i højere grad at få mere tid sammen med børnene.

- Tidligere tog børnefamilierne mere på ferie for at opleve andre kulturer, men i dag handler ferien i langt højere grad om at købe sig tid. Man kan sige, at familiehotellet er blevet et anti-stresscenter, hvor alle faciliteterne er til stede for at give forældrene mere tid sammen med deres børn, forklarer Nikolai Johnsen.

Poolområdet er vigtigst

Han fortæller desuden, at danske familier typisk begynder at tage på charterferie omkring de 29 år, hvor effektiviteten i en tryg og overskuelig rejse fra A til B er tiltrækkende for en nybagt børnefamilie.

Af alle faciliteter på ferien peger børnefamilierne på poolområdet som det vigtigste.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.