Ikke klar til flydekran

Flydekranen Samson skulle hjælpe med reparation af jernbanebro, men nu er den afmeldt

Samson ankom til Aalborg Havn mandag aften, men det blev kun til et kort visit i denne omgang. Foto: Martin Damgård.

Samson ankom til Aalborg Havn mandag aften, men det blev kun til et kort visit i denne omgang. Foto: Martin Damgård.

AALBORG:Forløbet omkring reparationen af jernbanebroen over Limfjorden har nu udviklet sig i en ny retning, efter at flydekranen Samson mandag aften ankom til Aalborg Havn.

Her har flydekranen i de seneste dage ventet på at skulle løfte broelementerne på den beskadigede jernbanebro over Limfjorden på plads.

MT Højgaard, der står for reparationen af broen, har nemlig afmeldt kranen, så den nu kan sejle fra havnen igen - uden at have repareret jernbanebroen over Limfjorden.
Broelementerne, som i øjeblikket tjekkes for svejsefejl, er nemlig endnu ikke klar til kranen.

Tidsplan skrider

Totalentreprenørfirmaet MT Højgaard har afmeldt den store kran, fordi broelementerne, som i øjeblikket tjekkes for svejsefejl, endnu ikke er klar til kranen.

Tidsplanen for broens færdiggørelse er løbende blevet forlænget, og den seneste melding går nu på, at broen er færdig ”tidligst 26. november”.
Om flydekranen Samsons korte visit skyldes, at man ikke har fået afbestilt kranen i ordentlig tid, kan hverken MT Højgaard eller Banedanmark oplyse.
Det er endnu ikke muligt at få oplyst, om Samsons unødvendige ugeophold i Aalborg Havn vil ramme skatteborgerne på pengepungen.
Økonomien ved ændringer i forbindelse med totalentreprenør-projekter klarlægges nemlig først efter projektets afslutning, oplyser MT Højgaard.
- Jeg skal dybt beklage, at arbejdet med at færdiggøre jernbanebroen over Limfjorden trækker ud. I sidste ende er det vores ansvar at få jernbanebroen klar til togtrafik igen, skriver Banedanmarks adm. direktør, Jesper Hansen, i et svar til NORDJYSKE.

Kan ikke love noget

Efter den finske coaster Ramona påsejlede jernbanebroen over Limfjorden 28. marts i år, har der flere gange været rejst kritik af arbejdet med at reparere broen.

Senest kunne transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i tirsdagsudgaven af NORDJYSKE ikke love tog før jul.
Direkte adspurgt om, hvorvidt Banedanmark i modsætning til transportministeren kan love tog inden jul, svarer Banedanmarks adm. direktør følgende:
- Vi arbejder alle på højtryk for at få broen gjort klar til togtrafik. Jeg har fuld forståelse for, at ministeren afventer, at vi faktisk kan melde broen klar.
Det er endnu ikke muligt at få oplyst, hvornår kranen Samson kan tages i brug ved jernbanebroen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk