Ikke råd til blå flag Teknisk forvaltning har bedt turistcheferne pege på hvilke strande eller havne, der skal undvære det blå flag i 2013

Lyngså Strand er en af kandidaterne til at miste det blå flag. Nu af økonomiske grunde. Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Lyngså Strand er en af kandidaterne til at miste det blå flag. Nu af økonomiske grunde. Foto: Peter Broen Peter Broen

Frederikhavn er ved at sætte sin status som en af de kommuner, der har allerflest blå flag, over styr. Ikke fordi badevandet er forurenet. Men helt frivilligt.

200.000 kr., som byrådet har vedtaget at spare på kontoen til blå flag i 2013. For med færre blå flag kan udgifterne til udtagning af vandprøver reduceres.

Teknisk forvaltning har bedt turistcheferne pege på hvilke strande eller havne, der skal undvære det blå flag i 2013.

Invitationen til turistcheferne gav ikke resultat. De kunne ikke blive enige om at pege på bestemte strande, oplyser formanden for teknisk udvalg, Brian Pedersen (SF).

Derfor tvinges politikerne i teknisk udvalg til selv at træffe det upopulære valg.

Udvalget besluttede på sit møde tirsdag at bede forvaltningen komme med et oplæg. Beslutningen skal i træffes i begyndelse af 2013 for at overholde fristerne for at søge blå flag til de resterende strande.

I den gamle Sæby Kommune er Lyngså/ Sdr. Klit og stranden ved Hedebo Camping nævnt, som nogle af dem, der er i farezonen.

Formanden for Sæby Turistforening, Jacob Thorup Larsen, er bekymret.

- Vi har to store campingpladser og sommerhusområder, og strandene er vigtige for turismen i Toppen af Danmark. Turister undersøger badevandskvaliteten, og flaget er det ”blå stempel”. I sommerhusene kommer de samme lejere ofte igen år efter år. De vil undre sig, når de pludselig opdager, at det blå flag på deres strand er væk. I Lyngså er der gjort en stor indsats for at forbedre badevandskvaliteten. Det vil være ærgerligt så at miste flaget alligevel.

Besparelsen er blevet drøftet på et bestyrelsesmøde i turistforeningen.

Bestyrelsen foretrækker, at besparelsen, hvis den fastholdes, findes på blå flag havne frem for strandene.

Men bestyrelsen synes, kommunen spiller med en høj indsats for at spare de 200.000 kr.

- I betragtning af de mange gæster om sommeren, er det en forholdsvis lille besparelse kommunen kan opnå, siger Jacob Thorup Larsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.