- Ikke rart at blive evalueret af konsulenter

Skolelederforening er betænkelig ved, at et eksternt konsulentfirma vurderer ledelse på folkeskoler i Aalborg

Skolelederforeningen i Aalborg Kommune mener ikke, at det er rart for skolelederne at blive evalueret af et eksternt konsulentfirma, som det er sket på Gl. Hasseris Skole. Arkivfoto: <i>Foto: Daniel Bygballe</i>

Skolelederforeningen i Aalborg Kommune mener ikke, at det er rart for skolelederne at blive evalueret af et eksternt konsulentfirma, som det er sket på Gl. Hasseris Skole. Arkivfoto: Foto: Daniel Bygballe

AALBORG:Skolelederne i Aalborg Kommune er ikke begejstrede for, at skole- og kulturforvaltningen har brugt et eksternt konsulentfirma til at vurdere skoleledelsen på Gl. Hasseris Skole.

På gårsdagens generalforsamling i skolelederforeningen i Aalborg Kommune blev emnet taget op i beretningen fra formand Henrik Hiis, naturligvis aktualiseret af sagen, hvor både skoleleder og viceskoleleder forleden blev fritaget for tjeneste på Gl. Hasseris Skole. Det skete bl.a. på grund af indholdet i en rapport fra konsulentfirmaet Mercuri Urval om forholdene på skolen.

- Principielt er vi som forening også meget betænkelige ved at eksterne konsulentfirmaer skal vurdere ledelser på folkeskoler i Aalborg, sagde Henrik Hiis.

Han pegede på andre dialogmuligheder mellem skoledere og forvaltning som bl.a. skoleplanrunden, kompetenceudviklingssamtalen og klimamålingen.

- Det er ikke rart at blive evalueret af eksterne konsulenter. Det skaber mistillid og usikkerhed i det enkelte ledelsesteam og blandt alle os andre ledere i skolevæsenet. Vi er i Aalborg kendetegnet ved at have et værdi- og dialogbaseret skolevæsen. Ikke et regel- og kontrol-skolevæsen. Vi skal holde fast i dialogen og tilliden, sagde Henrik Hiis.

Skole- og kulturrådmand Anne-Dorte Krog (UP) mener dog, at forholdene på Gl. Hasseris Skole har gjort det nødvendigt at inddrage et konsulentfirma i sagen.

- Der har været nogle problematikker, der har været så store, at jeg synes, at det har været væsentligt at få nogle eksterne og objektive personer til at se på den situation, i stedet for, at det er nogle mennesker, som vi samarbejder med i hverdagen, der vurderer, om det er så slemt, som det så ud til.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Mia virkede som en sød og flot pige
Luk