Ild i spindelvæv gav røg på loftet

Beredskabet beder folk tænke sig om, når de bruger ukrudtsbrændere

Det var fra sjoveren her, at flammerne satte ild til et spindelvæv. Privatfoto

Det var fra sjoveren her, at flammerne satte ild til et spindelvæv. Privatfoto

KLARUP:Det er lige ved og næsten sommer, og ganske som sidste år - og årene før da - er havefolket trukket udenfor. Der skal gøres klar til sommeren, og for manges vedkommende sker det med en ukrudtsbrænder, når haven skal finpudses.

Torsdag sidst på eftermiddagen var det i haven ved en villa på Kærhavegårdvej i Klarup, ukrudtsbrænderen var fremme og i brug - og det gik desværre ikke efter hensigten, som var at tage sig af ukrudtet.

- Beboerne havde ikke bemærket, at der var spindelvæv bag nogle træplader. De opdagede det først, da det begyndte at ryge fra taget, fortæller indsatsleder Bent Pedersen fra Beredskabet i Aalborg Kommune.

Ukrudtsbrænderen er en klassiker

Beboerne ringede hurtigt 112, og nåede, inden beredskabet var fremme, at få slukket og pølet godt til med vand på stedet, hvorfra røgen kom.

- Så det er kun facadebeklædningen, det er gået ud over samt de skader, der er sket på loftet, da røgen trak derop, siger Bent Pedersen.

Indsatslederen mener, at her er tale om en klassiker, årstiden taget i betragtning.

- Folk tænker ikke på, hvor nemt det kan ske, når de bruger ukrudtsbrændere. Så vi kan kun mane til forsigtighed, tilføjer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.