Im’s mor i Thailand: Det er hårdt

Udvist mor og datter håber på snart at kunne komme hjem til Aabybro

Im savner sine venner i Aabybro, fortæller hendes mor i telefonen fra Thailand. Privatfoto

Im savner sine venner i Aabybro, fortæller hendes mor i telefonen fra Thailand. Privatfoto

NORDJYLLAND:I aften kl. 19. mødes justitsminister Morten Bødskov (S) med alle partier i Folketinget for at drøfte en særlov, der - måske - kan betyde, at den udviste mor Suthida Nielsen og hendes syvårige datter Im kan vende tilbage til Danmark og Aabybro.

Mor og datter blev udvist af Danmark, efter thailandske Suthida Nielsen mistede sin danske ægtemand, som døde af kræft. Mor og datter rejste til Thailand i søndags, men siden har sagen vakt stor opsigt, og der tegner sig nu et politisk flertal for at ændre loven, så Im og hendes mor kan vende tilbage til Aabybro.

Det glæder Suthida Nielsen, som i telefonen fra Thailand fortæller til Nordjyske:

- Vi har det hårdt, men vi regner med, at vi kan komme tilbage til Danmark. Im savner sine venner fra skolen i Aabybro.

Ifølge Suthida Nielsen kender datteren Im kun få ord på thailandsk - for eksempel ”goddag” og ”tak” - så den syv-årige pige har det svært i Thailand, hvor hun ikke har venner og ikke går i skole.

- Da vi landede i lufthavnen i Bangkok, sagde jeg velkommen hjem. Im svarede: ”Nej, mor, du kan ikke sige velkommen hjem, for mit hjem var i Aabybro,” beretter Suthida Nielsen.

Både hun og datteren er rørt over den store lokale opbakning til dem, blandt andet ved et fakkeltog gennem Aabybro, hvor omkring 700 deltog.

- Det varmer vores hjerter, siger Suthida Nielsen i telefonen fra det nordøstlige Thailand, hvor hun og datteren befinder sig lige nu.

Mens de venter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.