- Incestsag ikke for amatører

Incestsagen fra Rebild er ikke for amatørjurister, mener byrådsmedlem Thøger E. Kristensen (S)

Byrådsmedlem i Rebild Thøger E. Kristensen mener, at byrådskollegerne skal undlade at undersøge incestsagen fra Rebild, og i stedet vente på Ankestyrelsens vurdering. 
Arkivfoto: Lars Pauli

Byrådsmedlem i Rebild Thøger E. Kristensen mener, at byrådskollegerne skal undlade at undersøge incestsagen fra Rebild, og i stedet vente på Ankestyrelsens vurdering. Arkivfoto: Lars Pauli

Byrådsmedlem i Rebild Thøger E. Kristensen (S) kalder det upassende, at byrådsmedlemmer beder om at få udleveret underretningerne i incestsagen fra Rebild. Thøger E. Kristensen reaktion kommer efter, at hans byrådskollega Rikke Karlsson (DF) tirsdag til NORDJYSKE Medier kaldte det rystende, at Rebild Kommune ikke tvangsfjernede børnene i familien på baggrund af de underretninger, kommunen har modtaget gennem årene med mistanke om seksuelt overgreb mod børnene i den store familie, der nu er omfattet af sagen ved Byretten i Aalborg. Kompetent vurdering - Det er klart, at vi skal stille kritiske spørgsmål, når vi får kendskab til en sag som den her. Og det er klart, at vi skal have undersøgt, om der er sket fejl. Har vi gjort det så godt, som vi kunne? - Men det skal være kompetente instanser, som skal foretage de vurderinger, og ikke lokale politikere, der ønsker at lege amatørjurister, siger Thøger E. Kristensen. Ikke for amatørjurister Han understreger, at det særlige børn og unge-udvalg, som Rikke Karlsson har siddet i, og som kan tvangsfjerne børn og unge, består af både folkevalgte, fagfolk og en juridisk dommer. - Uanset hvad Rikke Karlsson måtte mene, så er det juristerne, der tager stilling til, om der er juridisk grundlag for en tvangsfjernelse. Det har hverken jeg eller Rikke Karlsson kompetencer til at udtale os om. - Udvalget har ikke behandlet sagen, og derfor kan Rikke Karlsson ikke vide, hvad man ville have nået frem til, siger Thøger E. Kristensen. Hans opfordring til kollegerne i byrådet er klar: - Lad nu være med at grave jer ned i komplicerede enkeltsager og gøre jer kloge på noget, som I ikke har forstand på, siger Thøger E. Kristensen. Ankestyrelsen vurderer sagen Han understreger, at Ankestyrelsen nu ser på sagen, og at den nok skal vurdere, hvad der skal vurderes. - Når Ankestyrelsen har set på sagen, kan vi alle, og Rikke Karlsson, få svar på, hvordan landets øverste sagkundskab ser på sagen, siger Thøger E. Kristensen. Når man ser i bagklogskabens klare lys, er han helt enig i, at systemet i Rebild Kommune ikke har fungeret tilstrækkeligt. Han mener også, at der skal drages konklusioner på baggrund af sagen. - Nu skal vi have svar på, om vi kunne have forhindret overgrebene, for eksempel hvis sagen havde været prøvet i børn og unge-udvalget som en tvangsfjernelsessag. - Det håber jeg, at vi får svar på, så vi kan gøre alt, hvad der er muligt for at undgå en lignende sag i fremtiden, siger Thøger E. Kristensen. Han mener ikke, at politikere i fremtiden skal informeres tidligere, hvis lignende sager opstår i fremtiden. - Jeg er sikker på, at forvaltningen kan håndtere sager om incest i fremtiden, siger Thøger E. Kristensen. Almindelig dømmekraft Rikke Karlsson afviser, at hun på noget tidspunkt har gjort sig selv til jurist eller sagsbehandler. - Man skal ikke have en lang videregående uddannelse for at læse de her underretninger. Jeg bruger min almindelige dømmekraft som politiker og som menneske, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.