Indehaver af campingplads udsat for afpresning

Computer hacket og låst - hackere kræver 35.000 kroner for at låse den op

Thomas Nielsen
Ole Wæhrens har haft hackere i computer-systemet - nu har han blandt andet mistet deltagerlisten til en oktoberfest på campingpladsen i næste uge.Arkivfoto: Michael Bygballe
Datakriminalitet 13. oktober 2017 21:59

SINDAL: På en ferie i Østrig loggede indehaveren af Sindal Camping, Ole Wæhrens, på sin computer. Men computer-skrivebordets ikoner var pludselig organiseret på en anden måde. Han kontaktede sin IT-mand i Danmark for at høre, hvad der var los - og kort tid efter fik han en sms tilbage om, at harddisken var blevet krypteret af ukendte gerningsmænd. Ole Wæhrens havde simpelthen ikke længere adgang til indholdet på sin computer.

- Det er virkelig ubehageligt. Der er masser af dokumenter, billeder og markedsføringsmateriale, jeg ikke kan tilgå. Samtidig kan jeg ikke længere se, hvem der har tilmeldt sig en oktoberfest, som vi holder på campingpladsen i uge 42, fortæller han.

Desuden plejer han at udarbejde en aktivitetskalender til offentliggørelse for hele Sindal-området. Den er også låst.

Derfor opfordrer han folk til at henvende sig, hvis de har tilmeldt sig festen i næste uge eller har en aktivitet til offentliggørelse i oversigts-kalenderen.

- Mit bookingsystem kører på et andet system, så det er ikke berørt, oplyser Ole Wæhrens.

Campingpladsen er pr. e-mail blevet afkrævet et beløb svarende til 35.000 kroner for at få låst harddisken op igen. Men da bookingsystemet trods alt fungerer - og det er uden for højsæson - så vil han ikke lade sig afpresse. Han har overvejet at melde sagen til politiet, men vurderer, at det nok både er en langsommelig og svær efterforskning, så det har han indtil videre ikke gjort.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...