Indsats for ledige er en succes

369 personer er gået fra dagpenge til at være selvforsøgende på et halvt år

John Karlsson er godt tilfreds med resultaterne. Arkivfoto Grete Dahl

John Karlsson er godt tilfreds med resultaterne. Arkivfoto Grete Dahl

FREDERIKSHAVN:En ekstra indsats over for dagpengemodtagere over 30 år viser resultater. Jobcenter Frederikshavn kan således bryste sig af at have hjulpet 368 personer tilbage i beskæftigelse og uddannelse.

Her har man afsat ekstra ressourcer på at hjælpe dagpengemodtagere, der ikke har en direkte vej tilbage i job. Gennem screenings og møder har jobcentret fundet frem til 427 ledige, der var i risiko for at få et længere forløb på dagpenge end gennemsnittet. Ud af disse var det 368 personer - 86% - der var selvforsøgende i slutningen af august 2014.

- Med forkortningen af dagpengeperioden fra 4 til 2 år er det endnu mere vigtigt, at vi som kommune gør vores bedste for at få borgere, der er så uheldige at miste deres arbejde, tilbage i job. Vores resultater viser, at det handler om at investere i den enkelte så tidligt i forløbet som muligt, siger John Karlsson (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Jobcentret har arbejdet med de enkeltes jobfokus og ved flere tilfælde set på karriereskift, der kan forbedre chancerne for at få et job.

- Vi viser borgerne, at vi er der for dem - allerede fra første ledighedsdag. Vi er en medspiller, som hellere end gerne vil lave faste aftaler og medvirke til at udarbejde en konkret plan for, hvordan en realistisk vej til varig beskæftigelse kan se ud, siger John Karlsson.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.