Ingen afklaring i Rebild

Politikerne i Rebild er stadig uenige om ekstern undersøgelse af forvaltningskulturen

Byrådet er stadig uenige om behovet for en undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Byrådet er stadig uenige om behovet for en undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

REBILD:Efter et flere timer langt møde i aftes er holdningerne for og i mod en ekstern undersøgelse af forvaltningskulturen stort set uændret i Rebild.

- Vi havde en rigtig god drøftelse, og havde mulighed for at høre, hvordan vi hver især ser på tingene, siger borgmester Anny Winther.

En ekstern statusrapport

Hun fortæller, at politikerne tidligere har aftalt, at der skal laves en ekstern statusrapport, og at et flertal i økonomiudvalget tidligere på onsdagen blev enige om, at tilføre arbejdsmiljø til de punkter, der skal omfattes af denne statusrapport.

- Vi har også tidligere besluttet, at vores organisation skal evalueres i sidste halvdel af 2012.
- Det bliver den, og her skal arbejdsmiljø også indgå, siger Anny Winther.
På SFs initiativ var samtlige byrådsmedlemmer samlet i aftes for at diskutere den seneste tid kritiske omtale af Rebild Kommune.
- Jeg er umiddelbart godt tilfreds med mødet, siger Bertil Mortensen.
På mødet foreslog Dansk Folkepartis Rikke Karlsson og Oplandslistens Søren Søe-Larsen, at der iværksættes en ekstern og uvildig undersøgelse af forvaltningskulturen i kommunen.
Det var der imidlertid ikke politisk flertal for blandt politikerne i byrådet.
- Der var ikke ret stor opbakning til en ekstern undersøgelse. Det er mig ubegribeligt, at man ikke ønsker at tage fat om problemerne.
- Når man ser antallet af dårlige sager, og den historik, der er i dem, så er det mig ubegribeligt, at der ikke er større politisk vilje til at tage ansvar og handle. Det er jeg skuffet over, og det kan jeg kun beklage overfor borgere og medarbejdere i Rebild Kommune, siger Rikke Karlsson.
Mødet gik i gang klokken 17.30 og først omkring klokken 21 kørte de fleste politikere igen hver til sit.

Økonomiudvalget fortsatte

De syv medlemmer af økonomiudvalget blev tilbage sammen med direktionen.

Her blev man enige om, at sagen skal på dagsordenen, når byrådet 26. januar mødes næste gang.
Her skal politikerne tage stilling til, om de to undersøgelser, som i forvejen er aftalt er tilstrækkeligt, eller om man ønsker at følge Søren Søe-Larsen og Rikke Karlssons forslag om en uvildig undersøgelse.
- Vi ønsker fortsat en undersøgelse, hvor borgerne inddrages og hvor både borgere, medarbejdere, administrativ ledelse og politikere kan udtale sig anonymt, altså uden frygt for eventuelle konsekvenser af at udtale sig, siger Søren Søe-Larsen.
I byrådssalen er debatten offentlig og borgerne kan dermed høre politikernes argumenter, og se, hvem der stemmer for henholdsvis det ene og det andet forslag.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.