Ingen asbestspor i lejligheder på Eternitten

To tredjedele af prøver fra lejlighederne er nu gennemgået

Arkivfoto <i>Foto: Grete Dahl</i>

Arkivfoto Foto: Grete Dahl

AALBORG:Beboerne i Nørresundby Boligselskabs og Himmerland Boligforenings lejligheder på Eternitgrunden kan måske snart ånde lettet op.

I hvert fald er der indtil videre ikke fundet spor af asbest i lejlighederne. Det fortæller laboratoriechef Mads Peacock fra Dansk Bygningsanalyse, som bygherrerådgiveren Niras har hyret til at gennemføre asbestundersøgelsen, til NORDJYSKE Stiftstidende.

- Vi har nu analyseret 54 ud af de i alt 80 luft - og støvprøver, som vi har taget, og i ingen af de 54 prøver har vi fundet noget spor af asbest, fortæller han.

Har opsøgt worst vase

Under gennemførelsen af prøverne er Dansk Bygningsanalyse ifølge Mads Peacock bevidst gået efter worst case.

- De 24 luftprøver er taget lige i nærheden af indblæsningen fra ventilationsanlægget, og de 30 støvprøver er indsamlet på steder, hvor der får lov at samle sig meget støv, fortæller han.

De undersøgte lejligheder er udvalgt med henblik på at få et repræsentativt udsnit af de forskellige typer af boliger, der findes på Eternitten.

- Vi har undersøgt lejligheder i et og to plan, rækkehuse og ungdomsboliger for at sikre, at vi rammer et repræsentativt udsnit af boliger, siger Mads Peacock.

Den endelige konklusion på undersøgelsen forventes færdig inden for få uger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.