Ingen indgriben overfor ulovligt byggeri

Selvom kommunen har meldt byggeriet til politiet, kan de ikke fysisk stoppe byggeriet af lejligheder i Christiansgade i Hjørring

Byggeriet i Christiansgade fortsatte, selvom der blev givet påbud om at stoppe indtil der er vedtaget en lokalplan. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Byggeriet i Christiansgade fortsatte, selvom der blev givet påbud om at stoppe indtil der er vedtaget en lokalplan. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

HJØRRING:Påbud og politianmeldelse af ulovligt byggeri i Christiansgade i Hjørring ser ud til at være en ren paradeforestilling.

Bygherren kan tilsyneladende fortsætte byggeriet uden det får de store konsekvenser.

- Vi kan ikke gribe fysisk ind og stoppe byggeriet så længe der kører en civilretslig twist mellem parterne, siger vicepolitikommissær Søren Bach fra Nordjyllands Politi i Hjørring.

Efterforsker sagen

Han understreger dog, at politiet har startet en efterforskning af sagen.

- Bygherren er blevet afhørt og vi venter nu på en redegørelse fra Hjørring Kommune, fortæller Søren Bach.

Natur og Miljøklagenævnet afgjorde i foråret, at byggeriet ifølge planloven kræver en ny lokalplan for området. Det underkendte byrådets beslutning, hvor et flertal vedtog, at det ikke var nødvendigt med en lokalplan, og derfor blev byggetilladelsen givet.

Myndighederne vurderer, at afgørelsen har opsættende virkning, så byggeriet skal stoppes indtil der er udarbejdet en lokalplan.

Byggeriet fortsatte

I strid med påbud og politianmeldelse er byggeriet imidlertid skudt kraftigt i vejret siden.

Bygherren, Lars Kjærgaard og hans advokat henholder sig til, at der er givet en byggetilladelse, som ikke bare kan annulleres.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden