Integration på grønsværen

Mange unge asylsøgere elsker fodbold, og onsdag fightede de mod tre lokale klubber i Sydthy

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GETTRUP:Come on!

Poul Erik Mørk kaster nogle opildnende engelske gloser ind over banen til spillerne i rødt - syv drenge fra Børnecenter Vestervig.

Fighterviljen fejler ikke noget, og lidt efter scorer fler-nationers holdet efter flot sammenspil til 1-0 mod Hurup.

Grønsværen i Gettrup er rammen for fodbolddysten, som to øvrige klubber også deltager i, nemlig Vestervig-Agger og Sydthy Boldklub.

Initiativet til BCV Sommercup kommer fra to ansatte på asylcentret, Lars Ravnsmed og Bake.

- Drengene spiller i forvejen fodbold hos Poul Erik, hvor de møder jævnaldrende eller lidt ældre danske mænd. Det har vi mange gode erfaringer med, og så syntes vi det kunne være en god idé at lave en turnering, siger Lars Ravnsmed.

Poul Erik Mørk er formand for Sydthy Boldklub, der har taget godt imod de unge asylsøgere. Fem ad gangen må være med til træningen tirsdag og torsdag - og tre-fem spiller på andetholdet, når klubben spiller kamp. Det projekt begyndte for tre år siden.

- Jeg har stadig kontakt med nogle af dem, der har spillet her tidligere. Jeg tror, de kan mærke, at jeg vil dem det godt, fortæller Poul Erik Mørk.

Vigtigt med lokale klubber

Lars Ravnsmed:

- Det er vigtigt for mig og Bake, at det er lokale klubber, der deltager i turneringen, så vore drenge møder andre fra området. Hvis integration allerede kan starte, når de bor på et asylcenter, så giver det en god grobund for at være en del af det danske samfund.

Holdet fra asylcentret tæller ti drenge fra seks forskellige nationaliteter.

- Det er svært at snakke sammen, men det er fint at være her, siger Ahmed Abdi fra Somalia.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.