Intelligent lys på sygehus

Patienter på intensiv afdeling får lys, der følger døgnrytmen

Med 150.000 kr. fra Den A. P. Møllerske Støttefond kan patienterne på intensiv afdeling nu få intelligent lys. Arkivfoto: Peter Mørk

Med 150.000 kr. fra Den A. P. Møllerske Støttefond kan patienterne på intensiv afdeling nu få intelligent lys. Arkivfoto: Peter Mørk

THISTED:150.000 kroner fra Den A. P. Møllerske Støttefond sikrer nu, at patienter på Intensiv-afsnittet på Sygehus Thy-Mors frem over har en ”intelligent lys”, der følger døgnrytmen – og fremmer patienternes helbredelse. Også arbejdsmiljøet forbedres.

Den A. P. Møllerske Støttefond efterkom sidste år en ansøgning fra Intensiv-afsnittet, som bad om støtte til etablering af et såkaldt ”ergonomisk døgnrytmelys” til fire sengestuer med en seng og en stue med to senge.

Og det nye lys er nu i anvendelse – til stor tilfredshed for patienter og medarbejdere i afsnittet.

- Det er meget tydeligt at mærke det bløde lys, vi nu har mulighed for at give patienterne. Det følger ikke bare døgnrytmen, så man oplever, der et mørkere, når der er aften og nat, men det er også meget blødere og mere rødt, end det meget stærke og kolde lys, vi har haft på stuerne hidtil, fortæller Mie Landbo, som ar afsnitsledende sygeplejerske i Intensivafsnittet.

Døgnrytme er vigtig for alle mennesker. Men særligt for intenstiv-patienter er det vigtigt, at de ikke forstyrres.

Det blev da også fremhævet i Intensiv-afsnittets ansøgning til Den A. P. Møllerske Støttefond for to år siden.

- For intensiv-patienter er en normal døgnrytme rigtig vigtig for, at de bliver helbredt. Det er den udfordring, fordi behandling og pleje af intensiv-patienter foregår i alle døgnets timer. Det mindsker risikoen for tilbagefald og styrker effekten af vores behandling og pleje, siger Mie Landbo.

Sygeplejerskerne Anne Marie Jensen og Kaja Thorhauge, som arbejder i Intensiv-afsnittet, oplever, at det intelligente døgnrytme-lys gør en stor forskel.

- Det røde lys er meget mere behageligt for patienter – og for os, der er omkring dem. Det er noget helt andet end at arbejde i et skarpt lys. Vi kan skabe mere stabile rammer for patienterne, og det er de glade for, oplever Kaja Thorhauge.

- Vores arbejdsmiljø er også blevet bedre. Det er lidt luksus for både patienterne og os, at vi har fået det lys på plads, siger Anne Marie Jensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.