Ja tak til omstridt biogasanlæg

Stort udvalgsflertal stemte ja til industristort biogasanlæg.

På de oprindelige tegninger (billedet) lå biogasanlægget meget tæt på rundkørslen. Nu er det flyttet 100 meter nordpå. Anlægget skal levere varme til Vrå by. Tegning: Exners Tegnestue A/S.

På de oprindelige tegninger (billedet) lå biogasanlægget meget tæt på rundkørslen. Nu er det flyttet 100 meter nordpå. Anlægget skal levere varme til Vrå by. Tegning: Exners Tegnestue A/S.

Et stort flertal i teknik og miljøudvalget valgte på mandagens møde at se bort fra en række indsigelser fra borgere og fra Vrejlev Kloster mod det påtænkte industristore biogasanlæg ved indkørslen til Vrå. Hele teknik- og miljøudvalget stemte for lokalplanen på nær udvalgsformand Jørgen Bing (SF), som foretrækker, at biogasanlægget placeres nordligere, lige syd for Gunderupvej ud til Aalborgvej. Det er nu op til byrådet endeligt at afgøre sagen endeligt. Anlægget får indkørsel fra rundkørslen på Aalborgvej ved indkørslen til Vrå. - Jeg ved, at nogle borgere i Vrå synes, at det er en træls placering, men jeg døjer med at få øje på generne. Jeg synes ikke, at anlægget skæmmer, siger udvalgets næstformand Ole Ørnbøl (S). - Hvis det ikke skal ligge dér, hvor skal det så ligge? Det vil da være endnu værre at placere det i industriområdet. - Jeg synes, at det er en rigtig god placering set i forhold til både trafik og synlighed i landskabet. Biogasanlægget skal omgives af volde, hegn og træer. Udvalgsformand Jørgen Bing (SF) stemte for en nordligere placering, selvom han tidligere har stemt ja til det nu vedtagne. - Dengang overbeviste udvalgsflertallet mig om, at anlægget ville blive alt for synligt, hvis man rykkede det mod nord, fordi det ville komme til at ligge meget højere oppe på bakken, siger Jørgen Bing. - Jeg har nu ved selvsyn konstateret, at der findes et læbælte, som ville kunne skærme for udsynet til anlægget. Jørgen Bing mener, at det vejer tungt imod at lægge anlægget ved indkørslen til Vrå, at området omkring Vrejlev Kloster er udlagt som kulturvarvsområde. Der er planer om en kulturvarvssti og etablering af Møllesøen umiddelbart sydøst for rundkørslen. - Der er ingen grund til at spænde ben for en kulturarvssatsning, vi selv har vedtaget, siger Jørgen Bing. Han peger på, at næste generation på Vrejlev Kloster har planer om at satse på denne kulturarv ligesom de gør på Børglum Kloster. - Det er jo lidt ærgerligt at lægge en kulturarvsrute lige op ad et industrianlæg, siger Jørgen Bing. Ole Ørnbøl mener, at de to ting sagtens kan leve i fredelig sameksistens. - Aalborg Stift har netop ikke gjort indsigelse på vegne af Vrejlev Kirke, som ligger lige overfor klostret, siger Ole Ørnbøl. Han mener, at den alternative placering, som Jørgen Bing foretrækker, vil lægge biogasanlægget meget tættere på Gunderup, hvor borgerne i forvejen er stærkt ophidsede ved udsigten til at blive nabo til en stor svinefarm. Det er dog stadig uvist, om denne svinefarm bliver bygget.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.