Jammerbugt sparer på CO2’en

Skolelukninger, LED-belysning, renoveringer og opsætning af solceller har pyntet i Jammerbugt Kommunes grønne regnskaber

CO2-regnskabet for Jammerbugt går den rette vej. Foto: Peter Broen <i>© Peter Broen - NORDJYSKE</i>

CO2-regnskabet for Jammerbugt går den rette vej. Foto: Peter Broen © Peter Broen - NORDJYSKE

JAMMERBUGT:. Fra 2012 til 2013 er der således sket et fald på 8,6 procent i CO2-forbruget. I samme perioide er varmeforbruget også faldet med 11 procent og el-forbruget med 10 procent.

Kommunen har siden 2008 mindsket forbruget med 16 procent, hvilket betyder, at den sparer mere end det er aftalt med Danmarks Naturfredningsforening. Forbruget steg i øvrigt fra 2008 til 2010, men er siden faldet. Det skyldes dels et generelt fald i strømforbrug, salg af skolebygninger, skolelukninger samt løbende energirenoveringer. Faldet er givetvis også påvirket af, at i 2010 startede kommunen også op med projekt praktisk miljøledelse med besøg på institutioner, hvor der blev snakket vaner og holdninger til blandt andet energiforbrug.

Mange institutioner fik også sat LED belysning op sidste år. Det skete for Skovsgård Børnehave, Nols Hallen, Fjerritslev Skole, Aabybro Rådhus samt Brovst Rådhus. Desuden fik Skovsgård Børnehave og Nolshallen også opsat solceller.

I 2013 stod kommunale bygninger, tekniske anlæg og vejbelysning en udledning på ca. 5600 ton CO2. Derudover havde kommunen en CO2-udledning fra kørsel på 640 ton CO2. I alt udledte Jammerbugt Kommune 6200 ton CO2, svarende til 2,5 ton pr. kommunalansat og 160 kilo pr. indbygger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.