283 på venteliste: - Vi vil have flere badehuse

Debatten har været rejst gennem de seneste mange år. Antallet af badehuse på Blokhus Strand står ikke mål med efterspørgslen, og i år er ingen undtagelse. Derfor skal der lægges pres på Kystdirektoratet, påpeger Blokhus Turist- og Kulturforening

Står det til Blokhus Turist- og Kulturforening skal der være flere end de nuværende 47 badehuse på stranden i Blokhus. <i>Arkivfoto</i>

Står det til Blokhus Turist- og Kulturforening skal der være flere end de nuværende 47 badehuse på stranden i Blokhus. Arkivfoto

BLOKHUS:I 2005 var Inge Pedersen og hendes nu afdøde mand så heldige, at de - efter at have ventet i næsten 20 år - fik et badehus. Det har siden dannet ramme om mange hyggelige stunder for hele familien.

- Jeg føler mig simpelthen så taknemlig over, at vi fik dette hus. Vi er taget i badehuset med vores morgenmad og nydt en tidlig morgenstund og er ofte blevet der, til solen gik ned, og månen kom frem, fortæller Inge Pedersen fra Nørhalne, der i sin egenskab af næstformand i Blokhus Turist- og Kulturforening, mener, at dette privilegie burde tilfalde flere.

- Vi insisterer på, at der kommer flere huse på stranden, siger Inge Pedersen.

Hun opfordrer derfor til fælles fodslag blandt områdets foreninger og Jammerbugt Kommune for at sikre, at flere får muligheden for et af de eftertragtede hvide huse. Håbet er at påvirke Kystdirektoratet, som er den instans, der varetager reglerne.

- Jeg håber, at Jammerbugt Kommune, Erhvervsforeningen Destination Blokhus, dem der pt. har en strandret, og alle, der er på venteliste, vil stå sammen og forsøge at skaffe tilladelse til flere badehuse, siger Inge Pedersen.

Inge Pedersen håber, at en lokal opbakning kan sikre, at der kommer flere badehuse på Blokhus Strand.

Inge Pedersen håber, at en lokal opbakning kan sikre, at der kommer flere badehuse på Blokhus Strand.

Pt. tæller ventelisten 283 personer og med gennemsnitlig en udskiftning om året, er der lange og ringe udsigter til, at man overhovedet får fingrene i en strandret.

- Vores forening varetager interessen for badehusene, og vi har svært ved at forstå, at der blot lidt længere nordpå i Løkken er hele 486 huse, mens der blot er 47 huse på Blokhus Strand, siger Inge Pedersen.

- Vores agenda er ikke, at husene skal stå i flere rækker, men vi mener godt, at der kan stå nogle flere huse i forlængelse af de eksisterende. En mulighed kan også være at etablere nogle på stranden i Rødhus eller  Saltum eller et andet sted på den lange strandstrækning, der er i Jammerbugt Kommune.

Ifølge Inge Pedersen vil det kræve et samarbejde med udvalgte grundejere, hvis der skal opstilles flere sommerhuse.

- Lodsejere med huse i yderste klitrække ejer arealet helt ned til vandkanten, og selv om vi alle har ret til at færdes på stranden, vil opstilling af flere huse kræve, at vi kan indgå en aftale med de pågældende lodsejere om leje af strandretten, fortæller Inge Pedersen og håber, at Kystdirektoratet vil se med venlige øjne på en eventuel ansøgning.

- Får vi afslag, må vi forholde os til det. Vi har dog brug for en begrundelse, hvis det viser sig, at vi ikke får tilladelse til flere badehuse. I første omgang ser jeg gerne, at vi får en offentlig dialog i gang, siger Inge Pedersen.

De hvide oaser

  • De ikoniske badehuse opstilles på stranden i Blokhus i perioden 1. maj til 30. september.
  • 283 venter på at få tildelt en strandret. Det koster årligt 100 kroner at stå på venteliste, som administreres af Jammerbugt Kommune.
  • I modsætning til badehusene i Løkken, kan man i Blokhus ikke lade huset gå i arv.
  • Det koster årligt 2000 kroner at have sit badehus til at stå på stranden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.