Den nye kommunalbestyrelse er på plads

Jammerbugt Kommune får med virkning fra 1. januar ny kommunalbestyrelse

Diane Aarestrup (S), Mogens Christen Gade (V).  Anne-Mette Ulstrup (DF) og Frank Østergaard (SF). Foto: Jammerbugt Kommune.

Diane Aarestrup (S), Mogens Christen Gade (V). Anne-Mette Ulstrup (DF) og Frank Østergaard (SF). Foto: Jammerbugt Kommune.

Konstitueringsaftalen, som tæller Socialistisk Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstre er et udtryk for et ønske om det fortsatte brede samarbejde i Kommunalbestyrelsen og dermed et ønske om fortsat via politisk og økonomisk stabilitet at tage ansvar for Jammerbugt Kommunes fremtidige udvikling. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Jammerbugt Kommune.

Konkret betyder aftalen, at der bliver fokus på den borgernære velfærd; Jammerbugt Kommune skal skabe rammerne for det gode liv.

Der bliver i løbet af foråret en evaluering af projekt Liv i by og skole. Der sikres en fortsættelse af den nuværende Landdistriktsindsats. Samtidigt er det afgørende at fastholde centerbysamarbejdet. Målet er fortsat en decentral kommune med respekt for fagligheden.

Der skal ligeledes ske en evaluering af rengøringsstandarden i løbet af år 2022.

- Vi vil evaluere udbudskriterier på både drift og anlæg. Vi vil sikre fortsat fokus på bæredygtighed, øget biodiversitet, skovrejsning, sikring af rent drikkevand og grøn omstilling i en god dialog med borgere og erhvervsliv. Vi vil sikre, at den vedtagne Klimaplan kommer i mål. I samarbejde med eksterne leverandører sikres ladestandere både i byer og sommerlandet. Der udarbejdes en plan for vedvarende energi i løbet af første halvdel af valgperioden, skriver Ib Nellemann (V) i pressemeddelelse på vegne af de fire partier.

Bosætning er afgørende for Jammerbugt Kommune, derfor vil den nye kommunalbestyrelse gøre endnu mere på det område. Det skal blandt andet ske via dialog med blandt andre ejendomsmæglerne og der, hvor der er et dokumenteret behov for byggegrunde.

- Flere arbejdspladser, fastholdelse af medarbejdere og mangel på kvalificeret arbejdskraft er store udfordringer og samtidig muligheder, som vi skal lykkes med via flere målrettede indsatser i vores vækst og udviklingsstrategi og jobcenterindsats, skriver Ib Nellemann.

Erhvervsudviklingen generelt og specifikt indenfor turisme, iværksætteri og landbrug skal målrettes yderligere, ligesom der skal yderligere fokus på uddannelsesområdet på ungdomsuddannelserne og på de faglige uddannelser som for eksempel SOSU- og erhvervsuddannelserne, så flere af dem foregår i nærområdet.

Den nye kommunalbestyrelse vil også arbejde for, at foreningslivet og det frivillige sociale arbejde fortsat prioriteres, og der skal fortsat sættes et skarpt fokus på de specialiserede områder, herunder den forebyggende indsats.

Den nye kommunalbestyrelse

Borgmesterposten besættes af Venstre ved Mogens Christen Gade. Første viceborgmesterposten besættes af Dansk folkeparti ved Anne-Mette Ulstrup, og anden viceborgmesterposten besættes af socialdemokratiet ved Diane Aarestrup.

Formandsposten i Social og Sundhedsudvalget besættes af Venstre ved Ib Nellemann. Næstformandsposten i Social og Sundhedsudvalget besættes af Socialdemokratiet ved Per Halsboe-Larsen.

Formandsposten for Børne-Familieudvalget besættes af Socialdemokratiet ved Susanne Møller Jensen. Næstformandsposten i Børne-Familieudvalget besættes af Venstre ved Ulla Flintholm. Formandsposten for Beskæftigelsesudvalget besættes af Socialdemokratiet ved Diane Aarestrup. Næstformandsposten for Beskæftigelsesudvalget besættes af Venstre ved Mariane Andersen.

Formandsposten i udvalget for Teknik og Miljø besættes af Venstre ved Michael Krogsgaard. Næstformandsposten i udvalget for Teknik og Miljø besættes af Socialdemokratiet ved Lisbet Emmery. Formandsposten for Kultur - Fritids og Landdistriktsudvalget besættes af Venstre ved Helle Bak Andreasen, og næstformandsposten for Kultur – Fritids og Landdistriktsudvalget besættes af Socialdemokratiet ved Kiki Bach.

Næstformandsposten i Økonomiudvalget besættes af Socialdemokratiet ved Diane Aarestrup .

Formandsposten for Forsyningsselskabet besættes af Socialdemokratiet i 2022 og 2023 ved Per Halsboe-Larsen og af Venstre ved Kjeld Hedegaard Nielsen i 2024 og 2025. Næstformandsposten for Forsyningsselskabet besættes af Venstre ved Kjeld Hedegaard Nielsen i 2022 og 2023 og af socialdemokratiet ved Per Halsboe i 2024 og 2025. Herudover tildeles socialdemokratiet posten i skatteankenævnet og Dansk Folkeparti posten i Vurderingsankenævnet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.