Der gang i byen: Stort set ingen tomme lokaler her

Formand for handelsforening glæder sig over, at det ene tomme butikslokale efter det andet nu fyldes med liv

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Der sker så meget i byen, og det er meget positivt.

Sådan lyder det fra Jens Christian Nielsen, indehaver af Hr. Nielsens Specialiteter i Brovst og formand for Brovst Handelsforening.

Tomme butikker - specielt store tomme butikker som tidligere dagligvareforretninger - kan hurtigt virke ødelæggende for helhedsindtrykket af en by på Brovsts størrelse. At der er nu igen er liv i de tidligere Rema-, Aldi- og KIWI-forretninger, glæder Jens Christian Nielsen.

Jekas flyttede ind i KIWI-bygningen på Vestergade 30 for et par år siden. Siden da er Prodamp og nu DinGadget rykket ind på hjørnet af Kirkegade og Østergade, og Kenneth Kristensen og Anette Bundgård har flyttet Kai Berntsen’s Knaldhårde Hvidevarer over på den anden side af gaden. Der hvor de oprindeligt havde forretninger bliver nu brugt til lager.

- At der sker de ting viser bare, at der sker noget her i byen. At folk tør noget, og det er vigtigt for hele byen og vores lille samfund, siger Jens Christian Nielsen, som ligesom sine kolleger i byen opfordrer folk til at handle lokalt. Det kan virke selvmodsigende, når nu netop nethandlen drøner af sted hos både DinGadget og Knaldhårde Hvidevarer.

- De har fysiske forretninger her, og deres handel skaber også arbejdspladser. Og så betaler de jo skat her i kommunen, siger Jens Christian Nielsen og fortsætter:

- Vi synes i hvert fald, at det er dejligt, at der stort set ingen tomme lokaler er tilbage. Det hilser vi velkommen, siger formanden, der også byder velkommen til den nye restaurant, der åbner på Jernbanegade i denne måned og som også rykker ind i et nu tidligere tomt butikslokale.

Det er Frederik Carnhed og Jeanette Bülow Pedersen, der åbner Carnheds Corner.

Frederik er uddannet kok og har arbejdet som køkkenchef på Klitrosen i Slettestrand. En arbejdsplads hvor der har været plads til dem begge, for på nuværende tidspunkt er Jeanette tjenerelev ved Klitrosen. Til juni skal hun til svendeprøve og er færdig som tjener til august. På sigt skal de begge arbejde i restauranten.

Parret har ikke en drøm om at skulle lave en gourmet-restaurant, eller at have et sted ”hvor folk er bange for at spilde på dugen”. Den nye restaurant i Brovst skal være et hyggeligt og jordnært sted, hvor man kan få en god madoplevelse. Et sted, hvor man både kan tage på en dejlig date eller have familien med en fredag aften.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.