Det skal være slut med at hoppe i grøften

Udvalgsformand lover, at ny cykelsti kommer på dagsordenen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Det er sundt og sjovt at cykle, og foruden fordelen med mindre trængsel og slid på vejnettet, viser undersøgelser at fysisk aktive borgere i gennemsnit har fem færre sygedage om året. Fysisk aktivitet har også en positiv indvirkning i forhold til indlæring, mental sundhed og trivsel. For at øge antallet af selvtransporterende børn - og voksne - har det betydning, at vi nemt og trygt kan færdes til skole og fritidsinteresser. Det står der på kommunens hjemmeside om planerne for cykelstier i kommunen.

Derfor bakker Jammerbugt Kommunes nye formand for teknik- og miljøudvalget, Michael Krogsgaard (V), også op om cykelstier - også at der skal være en cykelsti fra Biersted Mejeriby til Biersted.

- Vi har en behandling af sagen i løbet af kort tid, siger Michael Krogsgaard efter, at Søren Aaen, der sammen med sin familie i Biersted Mejeriby, har stået frem og fortalt om problemstillingen med trafikken gennem den lille by på den smalle vej.

- Der er mange ønsker til cykelstier, og derfor har vi lavet en plan. Men vi skal have kigget på den strækning, lover Michael Krogsgaard.

Dermed er det heller ikke besluttet, hvilket type cykelsti, det skal være.

- Vi har et estimeret beløb over, hvad det kommer til at koste. Men vi ved jo ikke, om priserne holder, siger Michael Krogsgaard og fortsætter:

- Den plan vi har lavet, skitserer en række behov for cykelstier i kommunen. Derfor er det det muliges kunst ud fra en økonomisk prioritering. Men jeg lover, at der snart kommer en udmelding, siger han.

Søren Rom Aaen stod frem og fortalte om familiens oplevelser med trafikken på strækningen langs Haldagervej. Der bliver kørt stærkt på den smalle vej.

- En cykelsti vil gøre, at børnene er i sikker afstand. Som gående skal man også helt ned og gå i grøften, har Søren Rom Aaen fortalt til avisen.

I løbet af 2021 blev der etableret cykelstier mellem Fjerritslev og Kollerup Strand, fra Vester Thorup ned til Thorupstrand, fra Brovst til Tranum og fra Tranum mod Tranum strand.

Man kan læse mere om Jammerbugt Kommunes planer for cykelstier ved at følge dette link:

https://planer.jammerbugt.dk/cykelstiplan/indledning/
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.