Efter krænkelser: Skoleleder trækker sig

Der har vist sig tilfælde af blufærdighedskrænkelser på skolen mellem en tidligere ansat og piger på skolen

En medarbejder på Aabybro Friskole er sigtet for at have krænket flere piger og politiet er lige nu i gang med et større efterforskningsarbejde. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

En medarbejder på Aabybro Friskole er sigtet for at have krænket flere piger og politiet er lige nu i gang med et større efterforskningsarbejde. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AABYBRO: Politiet efterforsker lige nu en sag om blufærdighedskrænkelse på friskolen i Aabybro.

Sagen drejer sig om en mandlig, tidligere ansat, som har erkendt blotteri og at have befamlet flere piger fra skolen uden på tøjet. Det fremgår af et internt brev til skolens forældre, som Nordjyske har fået tilsendt.

Pigerne er i alderen 8-13 år, oplyser politiet, og selve forløbet med de strafbare blufærdighedskrænkelser strækker sig fra nu og tilbage til skoleåret 17/18.

Politiet efterforsker om grovere blufærdighedskrænkelser har fundet sted.

- Efterforskningen kører, og vi er i fuld gang med at tale med de implicerede i sagen. Derfor er det begrænset, hvad vi kan og vil sige om sagen i øjeblikket, siger efterforskningsleder Frank Olsen fra Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet modtog anmeldelsen 21. april.

Skoleleder går af

I et brev til forældrene på Aabybro Friskole skriver Katrine Lomborg, den forhenværende skoleleder, at hun fratræder sin stilling som skoleleder.

- Som en konsekvens af den verserende sag vedr. en tidligere medarbejder her på skolen, valgte jeg sidste torsdag (red. 10. juni) at meddele bestyrelsen, at jeg stopper som leder her på skolen med skoleårets udgang. Jeg har handlet (eller ikke handlet) i god tro. Jeg har svigtet - ikke bevidst!, skriver hun.

Katrine har opsagt sin stilling som skoleleder, hvilket allerede er accepteret af skolebestyrelsen. Hun blev fritstillet fra sin stilling 14. juni 2021. I brevet slutter hun af med følgende ord:

- Jeg er især frygtelig ulykkelig over den situation, de implicerede børn og familier er bragt i. Ligeledes er jeg særdeles ked af og ærgerlig over, hvad det kan komme til at betyde for skolen - børn, ansatte og jer forældre, da jeg ser skolen som en god skole, hvis man ser bort fra denne sag. Mit inderlige ønske er, at I forældre fortsat vil bakke op om skolen - så den fortsat kan være til glæde for mange børn fremover.

Katrine Lomborg har ikke ønsket udtale sig til Nordjyske.

I en mail skriver formand for skolebestyrelsen Jacob Jensen til Nordjyske, at han heller ikke ønsker at udtale sig, men han bekræfter, at der har været en episode på skolen, som han ellers ikke ønsker at gå i detaljer med.

- Jeg kan bekræfte at det har været en ulykkelig sag på vores skole, hvor en medarbejder er sigtet for blufærdighedskrænkelse. Som politiet henstiller til, har jeg ikke detaljer at dele med jer, omkring, de nærmere forhold, skriver han og fortsætter.

- Skolen og bestyrelsen arbejder hårdt på at sikre, at vi som skole kan komme videre efter sådan en ulykkelig sag. Det har selvfølgelig afstedkommet en række aktiviteter herunder et virtuelt fællesmøde (Grundet corona restriktioner), hvor vi har orienteret skolens forældre om de ting, vi nu kan sige i sagen. Vi samarbejder tæt med Politiet, Jammerbugt Kommune og Friskoleforeningen.

Du kan læse mere om politiets efterforskning i sagen i artiklen herunder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.