Flugtbilist efterlod Ninnas søn alene og hjælpeløs

Føreren af en grå bil efterlod søndag aften Ninna Andersens søn alene og skadet på fortovet efter at have ramt drengens cykel

Ninna og Sander kan ikke forstå, hvordan nogen kan køre et barn ned og så stikke af. Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Ninna og Sander kan ikke forstå, hvordan nogen kan køre et barn ned og så stikke af. Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

AABYBRO:Ninna Andersens 12-årige søn, Sander, plejer altid at være hjemme omkring klokken 21.00, når han er sammen med sine venner. Da han søndag aften klokken 21.11 ringede til sin mor, var alt dog langt fra, som det plejer.

I samme øjeblik lå han nemlig alene og i smerte på fortovet på Kattedamsvej foran frisørhuset Pappilotti i Aabybro og fortalte chokeret og grædende sin mor i telefonen, at en bil havde ramt ham på cykelturen hjem fra en aften på skolen med sine venner.

Selvom påkørslen kun skete 100 meter fra familiens hjem, fik Ninna Andersen pludselig meget travlt.

- Jeg løb godt nok stærkt. Jeg smed bare, hvad jeg havde i hænderne og lod huset være helt åbent. For jeg vidste ikke, hvor meget eller hvor lidt der var sket, siger hun.

- Da han sagde, bilisten var stukket af, vidste jeg jo også, at han var der helt alene.

Da Ninna Andersen nåede frem, havde Sander fået rejst sig og stod med en medtaget cykel i hænderne. Maven på hans hættetrøje var hullet, og han var smurt ind i olie fra kæden. Han græd og var øm i kroppen.

Han fortalte sin mor, at der var kommet en grå bil kørende i modsatte vejbane. Pludselig kunne han dog mærke, at noget ramte cyklens bagdæk hårdt, og han mistede derefter kontrollen over cyklen og væltede ned i det hårde fortov. Der var ingen, der kom og hjalp ham op. Bilisten, som havde ramt ham, var nemlig allerede på vej væk i fuld fart.

- Lige så meget, som han var i chok over, hvad der var sket med ham, ligeså chokeret var han over, at han bare var blevet forladt. Det kan jeg sagtens følge ham i, siger Ninna Andersen.

Cyklen fik et ordentligt slag. Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Cyklen fik et ordentligt slag. Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

Følte sig hjælpeløs

Da de kom hjem, tog Ninna Andersen et par billeder, sendte sønnen i bad og ringede så til politiet, som i løbet af 20 minutter kom ud og tog rapport.

Ninna Andersen fortæller, at Sander i dag har det godt efter omstændighederne.

Inden styrtet nåede han at tage hænderne op om hovedet, så han ikke ramte ansigtet mod fortovet. I stedet slog han armen og foden. Mandag formiddag tog de sammen til lægen, som kunne fortælle, at han havde forstrukket et ledbånd. Desuden er han hævet om foden og albuen.

- Der sagde min søn, at han faktisk havde det meget bedre. Han kunne sagtens gå på foden uden at humpe i dag. Men da han var ved lægen og blev trykket på, kunne han godt mærke smerterne, fortæller Ninna Andersen.

Sander har fået besked på at holde sig i ro de næste par uger og undgå at dyrke idræt for ikke at overanstrenge ledbåndet.

- Han er heldigvis også kommet sig over chokket, men det eneste han simpelthen ikke kan forstå er, at han var helt alene derude. Der var ikke nogen, der kunne hjælpe ham. Så han kan ikke forstå, at sådan en person bare kunne køre fra ham. Han følte sig jo helt hjælpeløs, da han lå der, siger hun.

Cyklen måtte bæres hjem til familiens hus. Men det kunne være gået langt værre. Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Cyklen måtte bæres hjem til familiens hus. Men det kunne være gået langt værre. Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

Kun en enkelt ledetråd

Som mor er Ninna Andersen også påvirket af situationen. Selvom hun mener, at de er sluppet billigt, tænker hun på, hvordan det i værste tilfælde kunne være endt.

- Jeg synes, det er skrækkeligt, at man bare kan stikke af. Prøv at tænk, hvis hans telefon var i stykker, og han bare havde lagt derovre. Det er jo forfærdeligt. At man ikke stopper op og ser til sådan et lille barn, kan jeg simpelthen ikke forstå, siger hun.

Selvom politiet i øjeblikket efterforsker sagen, er Ninna Andersen ikke overbevist om, at de finder flugtbilisten. Sander nåede nemlig ikke at opdage andet end farven på bilen, før den var væk.

- Politiet sagde til os, at de ikke havde stor mulighed for at finde personen, der stak af, for en grå bil kan være svær at finde, siger Ninna Andersen.

- Min søn er 12 år, og han havde ikke overskud til at holde øje med registreringsnummeret, pointerer hun.

Ninna Andersen har efterfølgende lagt et opslag op i den lokale Facebook-gruppe, hvor hun har beskrevet hændelsen i håb om, at nogen skulle have set den grå bil. Hun har ikke hørt fra nogen endnu.

Inden sønnen cyklede fra skolen, kiggede han på sit ur. Klokken var på det tidspunkt 21.04, og da Ninna Andersen modtog opkaldet fra ham, var klokken 21.11. Hvis nogen har set bilen i tidsrummet, hører hun gerne fra dem. At finde bilisten, som kørte fra stedet, vil give hende mere ro i maven.

- Jeg har ingen forståelse for, at man kan efterlade sådan et barn, der bare ligger, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.