Forsøgte at tage pistol fra betjent: Det koster to års fængsel

En 52-årig mand er blevet dømt for at have forsøgt at tage tjenestepistolen fra en betjent

 <i>Foto: Henrik Bo</i>

Foto: Henrik Bo

BROVST:En 52-årig mand er blevet idømt to års ubetinget fængsel for at have forsøgt at tage en tjenestepistol fra en betjent.

Det oplyser anklager Louise Watson.

Den 52-årige er dermed dømt efter straffelovens strenge bestemmelse om ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder - også selvom der kun var tale om forsøg.

Episoden fandt sted om aftenen 13. maj, hvor den 52-årig, der bor i Thy, var blevet anholdt for at skulle vidne i retten. På vej til Aalborg skulle manden skifte patruljebil i Brovst til en bil fra Nordjyllands Politi.

Og her opstod der tumult, fordi den 52-årig ikke mente, at han skulle visiteres. Det var under denne tumult, at den 52-årige greb fat i en af betjentenes tjenestepistoler og forsøgte at rykke den ud af hylstret.

Den 52-årig nægteede sig skyldig, og i Retten i Hjørring afviste han, at han havde forsøgt at tage pistolen, fortæller Louise Watson.

Tre betjente, der var til stedet under tumulten vidnede også i retten, og en af betjentene havde set, at den 52-årig tog fat i tjenestepistolen.

Det var også betjentenes forklaringer, som Retten i Aalborg lagde afgørende vægt på.

Den 52-årig udbad sig betænkningstid med henblik på en eventuel anke af dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.