Mister Klim stopper

Henrik Agesen stopper som sparekassedirektør efter 21 år i chefstolen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sparekassedirektør, Henrik Agesen, har efter 21 år som direktør i Klim Sparekasse, orienteret bestyrelsen om, at han ønsker at stoppe som direktør i sparekassen i efteråret 2022, hvor han fylder 60 år. Han ønsker i den forbindelse at træde et skridt tilbage arbejdsmæssigt og få mere tid til andre gøremål. Henrik har arbejdet 39 år i sparekassen og har besluttet, at det er tid til at overlade posten som direktør til en ny person, som har lyst og energi til at stå i spidsen for en dygtig og engageret medarbejderstab på 10 personer. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Bestyrelse, direktion og personale har i fællesskab i efteråret 2021 udarbejdet en strategiplan for Klim Sparekasse for perioden 2022-2025. Med strategiplanen er der sat ord på sparekassens fremtidige drift. Planen tager også stilling til det forhold, at sparekassen i lighed med alle andre pengeinstitutter i disse år pålægges stadig flere reguleringer og administrative byrder. Sparekassen vil i den forbindelse fortsætte og udbygge samarbejdet med SDC (er en af de tre store bankcentraler i Danmark, red.), Lokale Pengeinstitutter, Finans-Support og andre mindre pengeinstitutter.

For at give den nye direktør de bedste forudsætninger for at arbejde med den nye strategi og stå i spidsen for sparekassens udvikling i fremtiden vil Henrik Agesen i en overgangsperiode bidrage med at få den fremtidige organisation i sparekassen på plads.

Arbejdet med at rekruttere og ansætte en ny direktør vil nu blive sat i gang. Formand for Klim Sparekasse, Sonia Luther, retter en stor tak til Henrik Agesen for hans mangeårige indsats for sparekassen.

- Det er i høj grad Henrik Agesens fortjeneste, at sparekassen i dag er blandt de mest solide pengeinstitutter i Danmark, siger hun.

Sparekassen har de seneste mange år været inde i en positiv udvikling med solid kundetilgang, flotte regnskabsresultater og forøgelse af personalestaben.

- I sparekassen oplever vi en fantastisk flot opbakning fra kunderne i de omkringliggende lokalsamfund, siger hun.

Gennem årene har sparekassens primære kundeområde udviklet sig til at dække området mellem Thisted, Aalborg og Aars, hvor ca. 83 procent af sparekassens omkring 4.000 kunder er bosiddende. Sparekassen har på nuværende tidspunkt en egenkapital på næsten 100 mio. kr., udlån på cirka 190 mio. kr. og indlån på cirka 370 mio. kr. Alt tyder på, at Klim Sparekasse også for 2021 vil kunne præsentere et rigtig tilfredsstillende årsregnskab.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.