Indsats hjalp - olieudslip når ikke ud i Limfjorden

Flere flydespærringer gør arbejdet, men det er stadig uklart, hvor udslippet kommer fra

Dæmningen nær Øland og Gjøl adskiller Limfjorden fra brakvandssøen Ulvedybet, som et olieudslip af endnu ukendt omfang har kurs mod

Dæmningen nær Øland og Gjøl adskiller Limfjorden fra brakvandssøen Ulvedybet, som et olieudslip af endnu ukendt omfang har kurs mod

Opdateret kl. 20.20 med seneste udvikling

BROVST:Limfjorden bliver ikke forurenet af et olieudslip tirsdag eftermiddag ikke langt fra brakvandssøen Ulvedybet, som ligger på den anden side af Gjøl-Øland Dæmningen, der adskiller Ulvedybet fra Limfjorden.

Det tør indsatsleder Dorthe Krogh fra Nordjyllands Beredskab - næsten - godt love.

- Men jeg kan selvfølgelig ikke garantere det, konstaterer hun.

Sammen med beredskabsfolk fra stationen i Brovst og folk fra miljøforvaltningen i Jammerbugt Kommune arbejdede hun tirsdag eftermiddag med at lægge flydespærringer ud i åløb mellem Halvrimmen og Arentsminde med forbindelse til brakvandssøen Ulvedybet - og dermed også potentielt Limjorden.

Beredskabet blev tirsdag ved 15-tiden alarmeret af en borger, der kunne lugte diesel i området. Det lykkedes beredskabet og miljøfolk fra Jammerbugt Kommune at lokalisere nogle brønde, hvorfra der kom lugt af diesel, men det er endnu ikke lykkedes at finde ud af præcist, hvorfra olieforureningen kommer.

Det arbejder fortsætter onsdag under ledelse af medarbejdere fra Jammerbugt Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden