To unge mænd dømt for ulovlig våbenbesiddelse

Med hjælp fra en 16-årig pige brød de ind i et hus i Birkelse og stjal to rifler

Arkivfoto: Hans Ravn

Arkivfoto: Hans Ravn

BIRKELSE:To unge mænd på henholdsvis 20 og 21 år fra Aalborg blev torsdag ved Retten i Hjørring idømt to år og tre måneders fængsel for en række forhold, hvor det mest alvorlige - og det, der har trukket straffen op - var en overtrædelse af straffelovens bestemmelse at være i besiddelse af et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

De to blev dømt for at have begået et indbrud i forening med en 16-årig pige, der havde adgang til huset i Birkelse, hvor indbruddet blev begået. Hun sørgede for, at de kom ind, og for hendes rolle i sagen blev hun idømt 30 dages betinget fængsel foruden hendes sag skal behandles i Ungdomskriminalitetsnævnet.

Inde i huset stjal de to unge mænd en jagtriffel, en salonriffel og et luftgevær samt en computerskærm, men de blev standset af politiet i en personbil på vej væk fra stedet ret kort tid efter, at indbruddet fandt sted. Dermed klappede fælden om de to, der blev dømt for at have været i besiddelse af jagtriflen og salonriflen på et grønt område i Birkelse i minutterne op til, at de blev standset.

Derudover blev den 20-årige dømt for at have været i besiddelse af 3,4 gram hash, da de to blev stoppet af politiet. Hans 21-årige makker blev dømt for at have været i besiddelse af 1,86 gram hash samt ved to lejligheder at have kørt bil, mens han var påvirket af THC, der er det aktive stof i hash.

Mindstestraffen for at overtræde straffelovens bestemmelse om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder er to års fængsel.

De to unge mænd ankede på stedet dommen til frifindelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.