Janni kan hoppe og springe igen

Vejgaard-pige hjulpet ud af smertehelvede af ny klinik i Aalborg

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Den 22-årige lærerstuderende Janni Dorf Kristensen snakker om at begynde at løbetræne igen, så snart hun får lov af fysioterapeuten. Smerterne i hoften, der har været en ubehagelig daglig følgesvend i fire et halvt år, er væk og erstattet af en svag murren, der er til at leve med.

Vi skal ellers blot tilbage til juledagene i lejligheden i Havrevangen, før Janni Dorf Kristensens verden så helt anderledes ud.

- Jeg kunne ikke sidde ret længe ad gangen, så det var et problem at følge undervisningen på University College, hvor jeg læser til lærer. Lige nu er jeg i praktik, og da jeg startede, var det svært at forberede mig. Det går ud over koncentrationen, når man hverken kan sidde eller stå ret længe ad gangen, og når det hele tiden gør ondt, fortæller Janni Dorf Kristensen.

For blot fire år siden var Janni en aktiv ung gymnasieelev, der spillede håndbold i HK Star – tre gange træning om ugen plus kamp, og lange løbeture flere gange ugentligt for at holde topformen.

Gymnasiets idrætslærer havde besluttet, at hele klassen skulle ud at ride på og trods skræk for heste satte Janni Dorf Kristensen sig op på en stor rødbrun sag. Rideturen blev kort. På vej ud i skoven, blev hun smidt af, og faldt med hele vægten på sin venstre hofte.

Her startede Janni Dorf Kristensens mareridt med daglige stærke smerter og et stort forbrug af alle mulige piller, lægebesøg, speciallæge, fysioterapi – ja, selv akupunktur. Intet hjalp.

I august 2012 blev hun opereret, men det gik ikke helt efter planen.

I stedet for at blive smertefri, blev hun tvunget til at bruge krykker og fik det om muligt endnu værre.

Hun blev indlagt til gen-operation et halvt år senere, men den hofte-sene, som er blevet skåret over under den første operation, stod ikke til at redde.

Så selv om Janni får trænet sig op til at gå uden krykker, tager smerterne til og også resten af kroppen begynder at gøre ondt.

- Denne jul overvejede jeg, om jeg overhovedet havde en fremtid som lærer, eller om jeg bare skulle give op, siger Janni Dorf Kristensen.

Gode råd var dyre, og da en akupunktør fra Ikast i dagene efter nytår var på gæstevisit i Aalborg, slog Janni Dorf Kristensen til og kiggede inden for hos Pia-Simone Haugaard Just-Nørgaard.

- Første gang, jeg var til behandling hos Pia-Simone, fortalte hun, at jeg har piskesmæld efter styrtet fra hesten.

- Så tror da pokker, jeg har haft hovedpine. Men nu er hovedpinen væk, og hoften har det mindst 75 procent bedre end før.

- Jeg har fået 10 behandlinger nu, og jeg kan sove – også på siden – og jeg kan sidde på en stol og forberede mig til min praktik-undervisning, siger Janni Dorf Kristensen, der har kastet sig over lærerstudiet med fornyet kraft.

Og akupunktøren bag Jannis fremgang - Pia-Simone Haugaard Just-Nørgaard - har siden besluttet sig for at opslå sin praksis BodyAdJust, fast i Aalborg.

Det skete i weekenden med nyåbningen af klinik på Boulevarden 30.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.