Dronninglund

Japansk besøg hos Dronninglund Fjernvarme

Erhvervs- og universitetsfolk på besøg

Efter at have besøgt organisationen Dansk Fjernvarmes domicil i Kolding, tog den japanske delegation rundt til større og nyere anlæg rundt omkring i landet - heriblandt Dronninglund. Foto: Ole Torp

Efter at have besøgt organisationen Dansk Fjernvarmes domicil i Kolding, tog den japanske delegation rundt til større og nyere anlæg rundt omkring i landet - heriblandt Dronninglund. Foto: Ole Torp

DRONNINGLUND:En ca. 20 mand stor delegation af japanske erhvervs- og universitetsfolk var på en uges rundrejse i Danmark for at høre nærmere om innovative danske fjernvarmeløsninger. Her besøgte de bl.a. organisationen Dansk Fjernvarme, hvor de blev modtaget af Steen Vestervang, chefudvikler i Grøn Energi, der gav en introduktion til fjernvarmebranchen i Danmark. Det kunne konstateres, at interessen for danske fjernvarmeløsninger var stor, da der var livlig spørgelyst fra japanerne. Dette gjaldt både hvad angår regulering og teknik.

Ud over at besøge Dansk Fjernvarme var den japanske delegation på besøg hos fjernvarmeselskaber med større og nyere anlæg, og så var det selvfølgelig oplagt at besøge Dronninglund Fjernvarme.

Japanerne blev bl.a. modtaget af formanden for Dronninglund Fjernvarme, Carsten Møller Nielsen, som fortæller således herom:

- Jeg fortalte om Dronninglund Fjernvarmes historiske baggrund, bestyrelsesarbejdet, og hvorledes vi arbejder i en forening, der ikke skal lave overskud men levere billigst mulig varme på bedst mulig måde, der ikke belaster miljøet. Ligeledes fortalte jeg om, hvorledes solfangeranlægget blev en realitet ved afstemning blandt forbrugerne. Japanerne virkede meget interesserede og stillede spørgsmål under så godt som hele redegørelsen.

Da delegationen var kørt, evaluerede fjernvarmeformanden på besøget og sagde så med baggrund i de efterhånden mange internationale besøg, der har været lige siden færdiggørelsen af det store anlæg: - Så interessen varer åbenbart ved et stykke tid endnu!

Besøget var en direkte følge af, at de tre danske regioner vest for Storebælt sammen med State of Green, DBDH og Grøn Energi har indgået et samarbejde om at fremme den danske eksport af fjernvarmeløsninger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.