Japansk milliardær er taget på rummission til ISS

Mission ud i rummet opfattes som en forberedelse til en milliardærs planlagte rumrejse omkring Månen i 2023.

Den japanske milliardær Yusaku Maezawa er onsdag blevet sendt ud i rummet mod Den Internationale Rumstation, ISS, på sin første rummission.

Det er en mission, som han opfatter som en forberedelse til sin planlagte rumrejse i 2023. Her skal han omkring Månen med et rumskib, som er udviklet af Elon Musks private rumfartsvirksomhed SpaceX.

Et russisk Sojuz-rumfartøj med den 46-årige milliardær og kunstsamler, som har tjent sine penge på onlinesalg af tøj, blev planmæssigt sendt ud i rummet fra rumfartscentret i Bajkonur i Kasakhstan onsdag formiddag dansk tid.

Missionen ud til ISS vil vare omkring seks timer. Det oplyser den russiske rumfartsadministration Roscosmos.

Yusaku Maezawa skal være i rummet i 12 dage. Han er ledsaget af sin assistent Yozo Hirano, som skal dokumentere missionen samt den russiske kosmonaut Alexander Misurkin.

Maezawa er den første japanske turist, som besøger ISS. Han ventes også at blive den første private passager på en SpaceX-månemission.

Maezawa har indledt en undersøgelse for at finde frem til otte personer, som kan ledsage ham på rejsen omkring Månen i 2023. Det sker gennem interview og undersøgelser af interesserede.

- Jeg inviterer dig til at tage med mig på denne mission - otte mennesker fra hele verden, siger han i en video, hvor han søger efter egnede ledsagere.

- Jeg har købt alle pladserne, så det bliver en privat tur, lyder det videre.

/ritzau/AFP