”Jeg har været utrolig vred, når de hårde ord og angreb er gået ud over mine børn”

En af Danmarks mest kontroversielle politikere åbner op i et stort interview med ALT for damerne. Her får du et uddrag.

Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

POLITIK:Efter en lang karriere som kontroversiel politiker er Pia Kjærsgaard trådt op på landets næsthøjeste podie som formand for Folketinget – som den første kvinde nogensinde. Nu står der rummelighed og diplomati på dagsordenen, men hun har ikke glemt sine modstanderes hårde ord. Især ikke dem, der er gået ud over hendes børn.

– Jeg har været utrolig vred, når de hårde ord og angreb er gået ud over mine børn. De skal ikke forklare og forsvare. De har ikke bedt om en mor, der er en højt profileret politiker. Min mand og mine skiftende hunde har været en del af det offentlige billede, men mine børn har jeg aldrig skubbet frem, og alligevel er det gået ud over dem. Det har jeg været meget ked af mange gange. Det har været ting, der er blevet sagt i skolen af kammerater eller af meget ubetænksomme lærere, der har nævnt dårlige ting om det parti, jeg har været en del af. Selvom de udmærket godt har vidst, at mine børn sad der. Det er jo simpelthen så gement, synes jeg, at voksne mennesker kan opføre sig på den måde. Vi har altid snakket om det derhjemme, men jeg synes, at mine børn har betalt en høj pris, siger Pia Kjærsgaard til ALT for damerne.

”Det der har været det hårdeste, det har været at se, hvordan min familie har lidt”

Trods livvagter 24/7 og den modstand, som Pia Kjærsgaards holdninger møder, synes hun ikke, at prisen for hendes politiske standpunkter har været for høj.

– Det er jo ikke sådan, at det kommer væltende ind over en på en gang, det er bare den ene dag, der tager den anden, og man kan sige, hvis jeg ikke havde levet mit liv og gjort det, jeg har gjort, så havde jeg heller ikke været mig. Jeg tror – eller jeg ved – at mine børn og børnebørn er stolte af mig i dag. Efter valget ringede mit ældste barnebarn, som ellers altid har holdt sig væk fra mit politiske virke, og sagde: Bedstemor, jeg er simpelthen så stolt af dig, og jeg kan godt fortælle dig, at mine veninder synes, at du er megasej. Der blev jeg i hvert fald glad!

Læs hele interviewet med Pia Kjærsgaard i det nye ALT for damerne nr. 48, som er i handlen fra torsdag 26. november.

Linse Kessler: ”Sex betyder ikke noget særligt for mig lige nu”

Mikael Kamber: ”Så tag dog og fri til jeres kvinder!”

Mikael Kamber: ”Så tag dog og fri til jeres kvinder!”

Denne artikel blev bragt i samarbejde med ALT for damerne

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.